ResimLink - Resim Yükle
Spor

Beyşehirli doğa tutkunları Hacıakif Adası’nda buluştu

BEYŞEHİR – Beyşehirli doğa tutkunları, Beyşehir Gölü’nün en büyük adalarından Hacıakif Adası’nda biraraya gelerek doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Doğa Yürüyüşleri Topluluğu tarafından düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliğine..

Beyşehirli doğa tutkunları Hacıakif Adası’nda buluştu

BEYŞEHİR – Beyşehirli doğa tutkunları, Beyşehir Gölü’nün en büyük adalarından Hacıakif Adası’nda biraraya gelerek doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Doğa Yürüyüşleri Topluluğu tarafından düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliğine çok sayıda doğasever katıldı.

Beyşehir ilçe merkezinden düzenlenen tekne turuyla gölün ikinci büyük adası olan Yeşildağ Mahallesi’nin göl açıklarındaki Hacıakif Adası’na gelen doğa tutkunları, daha sonra buradaki yeşil örtüyle kaplı alanda yürüyüş gerçekleştirdi.

Doğaseverler, adadaki etkinlikte sarkıt ve dikitleriyle ünlü, yaklaşık 100 metre uzunluğundaki Hacıakif mağarasını da gezip yakından görme imkanı buldu.

Doğaseverler, milli park alanındaki zengin bitki örtüsü ile dikkat çeken Hacıakif Adası’nın kıyısında yer alan nilüfer çiçeklerine ise hayran kaldı.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, Beyşehir’in güzel coğrafyasını tanıtmak amacıyla düzenledikleri doğa yürüyüşü etkinliklerine bir yenisini daha eklediklerini belirterek, son etkinliği ise göl ortasındaki adını Hoyranlı Hacıakif Efendi’den alan Hacıakif Adası’na düzenlediklerini söyledi.

Büyükkafalı, doğaseverlere etkinliğe gösterdikleri ilgiden dolayı da teşekkür etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL