ResimLink - Resim Yükle
Yaşam

Beyşehir Belediyesi’nden Aşure İkramı

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi, ilçe merkezinde tarihi Eşrefoğlu camisi ile Merkez Çarşı Camisi’nde Cuma namazı çıkışında vatandaşlara aşure ikramında bulundu.          Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, muharrem..

Beyşehir Belediyesi’nden Aşure İkramı

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi, ilçe merkezinde tarihi Eşrefoğlu camisi ile Merkez Çarşı Camisi’nde Cuma namazı çıkışında vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

         Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, muharrem ayının paylaşma, dayanışma ve muhabbet ayı olduğunu belirterek,“Aşure zengin besin içeriği ile birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, çok lezzetli bir tatlıdır. Ben biraz da kendimize benzetiyorum. Aşure bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini hatırlatıyor. Bu günlerin anlamı bu yüzden çok önemli ve değerlidir. Bu manada, ilçemizde Cuma namazı çıkışında camilerimizde yaklaşık 3 bin vatandaşımıza aşure ikramında bulunarak, paylaşmaya, hoşgörüye, birlik ve beraberliğe dikkat çekmek istedik” dedi.

         Özaltun, bu tür özel ve manevi günlerin insanları birbirine yaklaştırdığını, gönüllerde sevgi ve merhamet duygusunu artırdığını, birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirdiğini de ifade ederken, “Bu vesileyle tüm halkımızın aşure gününü kutluyorum” diye konuştu.

       Aşure dağıtımı esnasında vatandaşlar da Beyşehir Belediyesi’ne ikramlarından ötürü teşekkür etti. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL