ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Şükran Köyü’nde ‘sanat günleri’

  HÜYÜK-Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde bu yıl uluslararası boyutta ilk kez düzenlenen ”Çavuş Uluslararası Sanat Günleri” etkinlikleri başladı. ”Çavuş beldesinin kuruluşunun 40. yılında 40 sanatsal etkinlik” düzenlenecek olan sanat..

Şükran Köyü’nde ‘sanat günleri’

 

HÜYÜK-Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde bu yıl uluslararası boyutta ilk kez düzenlenen ”Çavuş Uluslararası Sanat Günleri” etkinlikleri başladı.

”Çavuş beldesinin kuruluşunun 40. yılında 40 sanatsal etkinlik” düzenlenecek olan sanat günlerinde bir çok ünlü sanatçının Şükran köyüne gelmesi bekleniyor.

Sonsuz Şükran Köyü’nün kurulduğu Çavuş beldesinde gerçekleştirilen sanat günleri etkinliği mehteran gösterileri ile başladı.

 Protokol konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Çavuş Belde Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, bir Mehmet Taşdiken projesi olan Sonsuz Şükran köyü ile beldenin adını tüm dünyaya duyurduğunu söyledi. Bundan dolayı Çavuş halkının Taşdiken’e her zaman minnet ve şükran duygusu içerisinde olacağını belirten Çiğdem, Çavuş beldesinin tarih boyunca hep ilklerin adresi olduğunu, sanatsal faaliyetlerle de bölgeye bir ilki yaşattığını kaydetti.

“BU BİR TİCARİ PROJE DEĞİL”
     Sonsuz Şükran köyünün mimarı ve kurucusu Mehmet Taşdiken de, hayatı boyunca hep ideallerinin peşinden koştuğunu söyledi. Sonsuz Şükran köyü projesinin de ideallerinden birisi olduğunu belirten Taşdiken, bu işe 4 yılını verdiğini vurgulayarak, “Herkesin önünde deklare etmek istiyorum ki, bu bir ticari proje değildir. Yapılan işlerle ilgili herhangi bir ekonomik bir şey yoktur. Biz köküyle beraber öyle ağaçlar diktik burada. Ben kendimi kendi köklerimle, bütün hayatım boyunca biriktirdiğim hem maddi, hem manevi kültürümle, çevremle yetişmiş bir ağaç gibi, İstanbul’dan söküp Çavuş köyüne getirdim, diktim inşallah. Bu ağaç, bu topraklardan, bu insanların yüreğinden sevgisinden fışkırmış olan bu ağaç kurumaz, Allah nasip eder, dünyaya Selçuklu’nun, Osman Gazi’nin çınarı gibi büyür gider, dallar, budaklar verir, arzumuz dileğimiz budur” şeklinde konuştu.

“BURADA BİR ESER VAR”
      AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, “Burada bir eser var, bir çalışmanın eserleri bugün ortada” diye konuştu. Baloğlu, Sonsuz Şükran Köyü’ne baktığı zaman bir yoklukları yok etmenin, bir mücadelenin ve bir eser ortaya çıkarmanın sonucunun olduğunu, bu sonucu hep birlikte gördüklerini dile getirdi.
     AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ise, Sonsuz Şükran köyünün bu aşamaya çok kolay gelmediğini çok iyi bildiğini ifade ederek, “Biz olmuş halini görüyoruz. Bu başlangıç noktası da o ideallerin, hayallerin gerçeğe dönüşmesini görmek, gerçekten çok haz verici bir durum ama kolay olmadığına inanıyorum” dedi.
       Hüyük Kaymakamı Yasin Yunak da, burada görülen hadisenin belki herkesi şaşırtabileceğini vurgulayarak, “Anadolu’nun bu ücra köşesinde, bu tarz, devasa bir organizasyonun gerçekleştirilmesi bizleri hayretler içerisinde bırakabilir. Bu kızıl toprakların, biz suyla buluşturmadan, daha doğrusu suyla buluşturma hızından daha süratli bir biçimde sanatla buluşturan sanatla yoğuran başta iki Mehmetler olmak üzere arkalarında duran kıymetli büyüklerimize ve sanatçı dostlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen ve Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi’nin başkanlık ettiği sempozyumda ”Konya’da kırsal kalkınma” konusu masaya yatırıldı.

KÖYLÜLER PORTRE SIRASINDA…

Festival alanında sanatçılardan Rüzgar Fidan ve Batbuyana Tchernega’ın portre çalışmalarının da ilgiyle izlendiği etkinlik kapsamında Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından hazırlanan Sonsuz Şükran köyü ile ilgili belgeselin gösterimi de yapıldı.Programın konser bölümünde ise Ömer Danış ve Oğuz Boran sahne aldı.

Film gösterimleri, film arkası söyleşileri,fotoğraf ve seramik çalışmaları, sonsuz şükran köyü çeşmesi açılışı, dünya ressamları buluşması,atölye ve portre çalışmaları, çocuklarla atölye faaliyetleri, gençlerle moda,kermes,panel, sempozyum, konser gibi birçok etkinliğin yer aldığı ”Çavuş Uluslararası Sanat Günleri” 28 Ağustos’a kadar sürecek. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL