ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

‘Çok çekici’ asker uğurlaması

           BEYŞEHİR – Beyşehir’de, babasının işyerinde kurtarıcı operatörü olarak görev yapan ve 1992/1 tertip olarak kışlaya katılacak olan Bünyamin Şahin’i, meslektaşları, arkadaşları ve yakınları adeta bir düğünü..

‘Çok çekici’ asker  uğurlaması

 

         BEYŞEHİR – Beyşehir’de, babasının işyerinde kurtarıcı operatörü olarak görev yapan ve 1992/1 tertip olarak kışlaya katılacak olan Bünyamin Şahin’i, meslektaşları, arkadaşları ve yakınları adeta bir düğünü aratmayacak çok görkemli ve ilginç bir asker uğurlaması ile acemi birliğine uğurladı.

Beyşehir Göl Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen asker düğününün ardından çalıştığı sanayi sitesi önünde başlayan konvoyda yer alan kurtarıcı ve çekiciler bu defa bir trafik kazasına gitmedi, kışlaya asker uğurlamak için bir araya geldi.

Konvoyun en önünde yer alan Türk bayrağı ile donatılmış otomobilini kullanan asker adayı Bünyamin Şahin’i, şehir merkezindeki tur esnasında  meslektaşlarının idaresindeki çekici, kurtarıcı ve vinç gibi araçlar, ardından diğer özel otomobiller takip etti.

Şehir merkezinde korna çalarak ilginç görüntülerle tur atan konvoy,  Beyşehir terminaline girişinde ise çalan davul ve zurnalar eşliğinde karşılandı.

Burada, boynuna emzikler asılan ve elinde Konya kaşıkları ile oynayarak halay çeken asker adayı Bünyamin Şahin, babası Musa Şahin’le de karşılıklı olarak oynadı. Yakılan meşale, konfeti ve havai fişeklerin renk kattığı uğurlama esnasında peçeteler havada uçuşurken, adeta bir düğün merasimini andıran gecede sıra vedalaşmaya geldiğinde duygusal anlar yaşandı. Ailesi ile vedalaşırken gözyaşlarını tutamayan asker adayı Bünyamin Şahin’i arkadaşları ‘en büyük asker bizim asker’ sloganları ile havaya attı, ardından kendisine acemi birliğine götürecek yolcu otobüsüne bindirdi.

Bünyamin Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada., “Sevenimiz çokmuş, bizim çekici arkadaşlarımız var, Allah razı olsun hepsinden, bizimki de böyle oluyor yani. Yapacak bir şey yok, kepçeci kepçeyi gelin arabası yapar da, biz kurtarıcıyı asker arabası yapamaz mıyız, bizimki de böyle oldu. Değişik bir şey oldu bizimkisi, güzel de oldu”diye konuştu

Oğlunu vatani görevini yapmak üzere uğurlayan baba Musa Şahin ise gözyaşları arasında konuşmakta zorlanırken, “Oğlum, Beyşehir’de yanımızda kurtarıcı hizmetleri veriyoruz. Ama bugünkü mutluluk büyük bir mutluluk. Allah herkesin evladına hayırlısıyla gidip gelmeyi nasip etsin.”dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL