ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Adli Kolluk Eğitim Semirneri

      BEYŞEHİR – Beyşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Endüstri Meslek Lisesi toplantı salonunda düzenlenen seminere Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Özyılmaz, Cumhuriyet Savcıları Türker Alptekin ve Mehmet Arif Yalçınkaya, İlçe..

Adli Kolluk Eğitim Semirneri

      BEYŞEHİR – Beyşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Endüstri Meslek Lisesi toplantı salonunda düzenlenen seminere Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Özyılmaz, Cumhuriyet Savcıları Türker Alptekin ve Mehmet Arif Yalçınkaya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata, polis ve jandarma teşkilatı mensupları ile adliye çalışanları katıldı. Seminerin açılışında konuşan Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Özyılmaz, toplantının amacından söz etti. Özyılmaz, amaçlarının adli işler ve adli eylemlerin suç soruşturmasında, suçla mücadele ederken güvenlikle insan hakları dengesini, yani hassas dengeyi gözetme eksenli bir seminer çalışması yapmak olduğunu bildirdi. Beyşehir Cumhuriyet Savcısı Türker Alptekin, adli olaylardaki birlikteliklerde bazı nüans farklılıklarının olduğunu, yapılması gerekip de yapılmayan ya da unutulan bir nebze de olsa ufak tefek eksikliklerin olabildiğini belirterek, bunları karşılıklı bir bütün içinde ele alarak vatandaşa adalet hizmetinin en iyi şekilde ulaşmasını sağlamak için bir araya geldiklerini, bu birliktelikle bu düşünceyi yerine getirmiş olacaklarını belirtti. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Arif Yalçınkaya ise, seminere katılımın yoğun olmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Yalçınkaya, “Kolluk kuvvetleri olarak bizim elimiz kolumuzsunuz, yeri geldiğinde de gözümüzsünüz. Belli bir eşgüdümü sağlamamız için birlikte çalıştığımız bir konuda fikir alışverişinde bulunmamız gerekiyor” dedi.
         İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Özdemir ise, Jandarma teşkilatı olarak en öncelik tutan görevin adli görevler olduğunu belirterek, kolluk kuvvetlerin adli kolluk olarak görev yaparken mevzuatı çok iyi bilmesi ve olaylara bir savcı hakim gözüyle bakması gerektiğini söyledi. Beyşehir İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata da, kolluk kuvvetlerinin adli, önleyici ve idari olmak üzere üç ana başlıkta yer alan görevleri olduğunu hatırlatarak, “Türkiye Cumhuriyeti kanunu ve ceza muhakemeleri kanunu ve diğer kanunlarımız bu konuda bize kolluk olarak adli görev bağlamında yargının muhakemelerin izin vereceği kararlara ve talimatlara uymak ve zamanında yerine getirmekle yükümlü kıldığından bu bağlamda belki tam bir hukuk eğitimi almamış olsak da temel hukuk kuralları konusunda bilgi sahibi olmak gerekiyor. Bu konunun tekrar gündeme getirilip hatırlatılması ve düzenlenen seminer için Beyşehir polis teşkilatı olarak müteşekkiriz ve seminerin başarılı geçmesini diliyorum” dedi.
         Seminerde Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Özyılmaz ve Cumhuriyet Savcıları Türker Alptekin ile Mehmet Arif Yalçınkaya tarafından kolluk kuvveti mensuplarına adli kolluk ve cumhuriyet başsavcılığı ilişkileri, suç soruşturma evrakı ve suç duyurularına ilişkin ifade alma, yakalama ve gözaltı gibi çok sık uygulamada karşılaşılan konularda bilgiler aktarılırken, yöneltilen sorulara da cevaplar verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL