ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Akış’dan Kadınlar günü mesajı

  Akış mesajında, “Toplumsal yaşamın her kademesinde her zaman önemli roller üstlenmiş kadınlarımız, üstün bir fedakârlık ve feragat duygusu içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkemizin her açıdan kalkınmasında her zaman büyük bir..

Akış’dan Kadınlar günü mesajı

 

Akış mesajında, “Toplumsal yaşamın her kademesinde her zaman önemli roller üstlenmiş kadınlarımız, üstün bir fedakârlık ve feragat duygusu içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkemizin her açıdan kalkınmasında her zaman büyük bir payın sahibi olmuşlardır” dedi.

Bir toplumun gelişmişliğinin kadınlarına verdiği değerle ölçüldüğünü belirten Akış, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bir toplum gelişmek, ilerlemek istiyorsa, felsefesinin temeline insanı, insanın da merkezine her şeyden önce; kadını yerleştirmelidir. Ak Parti Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti’nin kuruluşundan itibaren ‘Kadınsız bir siyaset, kadınsız bir demokrasi sadece kadınlar için değil, bütün toplum için bir eksikliktir’ diyerek bu alanda ciddi çalışmalar yapılmasını sağlamıştır. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Türkiye’de ilk defa AK Parti döneminde kadınlarımız, gerek siyasette gerekse değişik proje ve çalışma hayatında bu kadar desteklenmiş ve sahiplenilmiştir. 2011 seçimlerinde AK Parti 78 kadın adayla seçime girmiş ve bu arkadaşlarımızın 45’i şu an parlamentoda görev yapmaktadır. Burada sayın başbakanımızın anlamlı bir öngörüsü olsa gerek ki şu an Meclis’teki toplam kadın milletvekili sayısı da 78’dir. Bir toplumda kadına gösterilen saygı, verilen değer, hak ve sorumluluklar, o toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini belirler. Kadın eli değmiş, kadın ruhuyla zenginleşmiş, şefkatle sarmalanmış bir dünya, elbette ki savaşla, kanla, gözyaşıyla kararan bugünlerden çok daha güzel yarınlar vaat edecektir.”

Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış mesajının sonunda ise , “Başta şehit anaları olmak üzere ülkemizin ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL