ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Av Yasağı Başlıyor

       BEYŞEHİR – Su ürünlerinin neslini korumak amacıyla her yıl aynı dönemde uygulanan avlanma yasağının başlayacak olması nedeniyle Beyşehir Öğretmenevi’nde bir toplantı düzenlendi. Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan Konya ve Isparta illerine bağlı..

Av Yasağı Başlıyor

 

     BEYŞEHİR – Su ürünlerinin neslini korumak amacıyla her yıl aynı dönemde uygulanan avlanma yasağının başlayacak olması nedeniyle Beyşehir Öğretmenevi’nde bir toplantı düzenlendi. Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan Konya ve Isparta illerine bağlı ilçelerin, ilçe ve belde belediye başkanları, muhtarları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve kolluk kuvveti mensupları ile diğer ilgilileri  Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük başkanlığında yapılan koordinasyon toplantısında bir araya geldi.
         Beyşehir Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kaymakam Muzaffer Başıbüyük, 15 Mart’ta başlayacak yasağın 15 Haziran tarihine kadar süreceğini belirtti. Av yasağı öncesi Beyşehir’in yanısıra, Göle kıyısı olan diğer ilçelerin ilgililerinin de katılımıyla bir koordinasyon toplantısı yapılması gereği hasıl olduğunu belirten Kaymakam Başıbüyük, Beyşehir Gölü’nün etrafında 4 tane ilçe bulunduğunu ve bu ilçelerin de Göle sınırı olduğunu anımsattı. Gölün, ilçelerin zenginliği olduğu kadar ülkenin de bir zenginliği olduğunu vurgulayan Başıbüyük, dolayısıyla bu gölden en iyi ve verimli şekilde faydalanılması kadar gelecek kuşakların da istifadesini sağlayacak tedbirlerin alınmasının büyük önem taşıdığını dile getirdi.
          Beyşehir Gölü’nün su ürünleri zenginliğinin olduğunu, ancak bunun dışında başka zenginlikleri olduğunu da ifade eden Başıbüyük, şunları kaydetti: 
“Bugünkü konumuz; avlanma yasağı ile ilgili. Bu yasağın uygulanması için işbirliği yapmak gerekiyor. Yani uygulamada herhangi bir farklılığın oluşmaması gerekiyor. Burada bununla ilgili bazı konuları konuşacağız. Çünkü, bunu kaptaki bir suya benzetirsek gölün tamamını, etrafı iyice korunsa bile bir tarafta delik olsa bile boşalır. Dolayısıyla bütün idari makamlar üzerine düşen görevi, işbirliği ve ortak kararlar çerçevesinde hiçbir aksamaya sebebiyet vermeden uygulamaları gerekiyor. Bu amaçla buradayız.” 
            Koruma dönemi olan av yasağı sezonunun göl için balık zenginliğinin artarak sonuçlandığı bir dönem olduğunu da vurgulayan Başıbüyük, tüm avcıları yasağa uymaya çağırdı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL