ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Av yasağı sona erdi. Rastgele balıkçı!

        BEYŞEHİR-Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 175. yıldönümü çerçevesinde, bu yıl av yasaklarının sona ermesinin ardından Beyşehir Belediyesi ile Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı organizesi ile Beyşehir Asayiş Jandarma Botu’nun..

Av yasağı sona erdi. Rastgele balıkçı!

        BEYŞEHİR-Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 175. yıldönümü çerçevesinde, bu yıl av yasaklarının sona ermesinin ardından Beyşehir Belediyesi ile Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı organizesi ile Beyşehir Asayiş Jandarma Botu’nun bulunduğu kıyıda ilk kez gerçekleştirilen ‘vira bismillah’ adlı yeni avlanma sezonu açılışına Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun,Beyşehir İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Başçavuş Sezai Dalli, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erol Erdoğan, Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, daire  amirleri,balıkçılar ve vatandaşlar katıldı.

KAYMAKAM BAŞIBÜYÜK: “BALIKÇILAR YASAĞA BÜYÜK ORANDA UYDU”

        Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, yaptığı açıklamada, bereketli bir avlanma dönemi temennisinde bulundu. Balıkçıların önümüzdeki sezonlarda daha güzel ve bol balık avı için 3 aylık yasak dönemde sabrederek yasağa büyük oranda uyduklarını belirten Kaymakam Başıbüyük, “Onları kutluyorum, bereketli bir yıl diliyorum”dedi. Başıbüyük, Beyşehir sazanının tescil ettirilmesi çalışmasının da güzel bir yaklaşım olduğunu kaydederek, “Ben başkanıma muvaffakiyetler diliyorum. Ama sazanı tescil ettirdikten sonra muhafaza etmek de önemli. Hepimizin bildiği gibi gölde bir kısım tehlikeler var. İşte Çin sazanı bizim Beyşehir sazanının gerek çoğalmasını engelliyor, gerekse  de ırkını bozuyor maalesef, tabi burada önemli bir konu bu, ırkını muhafaza etmek lazım dolayısıyla bu göle yabancı balıklarla çok ciddi bir mücadele yapmak lazım, tescil ettirdikten sonra da tabiki korunur inşallah, ben Beyşehir Gölü’nün sadece Beyşehir değil ülkemiz için çok önemli  bir göl olduğunu, ülkemizin tatlı su deposu olduğunu ve canlı çeşitliliği açısından  da çok önemli bir yer tuttuğunu biliyorum. Bunun gelecek nesillere sağlıcakla, korunarak sıhhatle aktarılmasını temenni ediyorum.”ifadesini kullandı.

ÖZALTUN: “BEYŞEHİR SAZANI TESCİLLENECEK”DEDİ, BALIKÇILARA BALIKÇI İSKELESİ MÜJDESİ VERDİ

          Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, Gaziantep baklavasından örnek verdiği Beyşehir Gölü’nün ünlü sazan balığının da marka tescilinin yapılacağını söyledi. Beyşehir sazanı için Belediye olarak uluslar arası geçerliliği olan patent müracaatının yapılacağını aktaran Özaltun, Beyşehirli balıkçılara halen hazırlıkları süren 480 teknenin bağlanabileceği bir balıkçı iskelesi ve liman projesi müjdesi de verdi.Özaltun,”Şu anda 480 balıkçının teknesini bağlayabileceği bir liman projesi hazırlığı devam ediyor. Burada aynı zamanda bir dalga kıranımız olacak, teknelerimiz zarar görmesin diye. Resmi yazışmaları devam ediyor. Bittikten sonra inşallah ihaleye çıkacak. Amacımız 2015’in sonu veya 2016’nın ortası gibi artık bir yüzer yat limanımız ve balıkçı iskelemiz Beyşehir Gölü’nde de olacak”diye konuştu.

Belediye Başkanı Özaltun, Beyşehir’de hep ilkleri yapacaklarının sözünü verdiklerini, bu noktada Jandarma ile birlikte teşkilatın 175.kuruluş yıldönümü kapsamında Beyşehir Belediyesi olarak da ‘vira bismillah’ diyerek böyle bir yeni av sezonu açılışı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Vira bismillah, gerek Türkiye’de, gerekse dünyada hep denizler ve okyanuslarda uygulanırdı. Biz dedik ki, ‘Beyşehir Gölümüz bir gölden öte, neden bir deniz, okyanus olmasın. Dolayısıyla nasıl bir denizde ‘vira bismillah’ ile ava çıkılıyorsa, Beyşehir’imizde de inşallah 16 Haziran itibariyle ‘vira bismillah’ diyerek balıkçımız avına çıkıyor.”dedi.

HAVAİ FİŞEKLİ UĞURLAMA, EN BÜYÜK BALIĞI AVLAYANA YARIM ALTIN ÖDÜLÜ…

          Özaltun, ‘vira bismillah’ programının ikinci ayağında ise 17 Haziran günü katılımcılara ekmek arası balık ikram edileceğini, ava çıkan balıkçılardan en büyük balığı avlayanın ise Belediye olarak yarım altınla ödüllendirileceğini söyledi. Özaltun, ayrıca, aynı programda Beyşehirli öğrencilerin yazdıkları geleceğe yönelik mektupların da göl sularıyla buluşturulacağını kaydetti.
         Tekneleriyle, gezinti yatlarının aydınlattığı göl kıyısında bekleyen balıkçılar daha sonra yapılan duaya katılımcılarla birlikte eşlik ederken, ardından  başlayan havai fişek gösterileri altında ve alkışlarla göle ağ sermek üzere uğurlandı. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL