ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Bahçesiyle beldesine örnek oldu

         HÜYÜK – Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi’nde Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Görevlisi Nuran Tuncer’in, kilometrelerce ötede görev yapmasına rağmen doğup büyüdüğü topraklarda ceviz bahçesi kurmak için..

Bahçesiyle beldesine örnek oldu

 

       HÜYÜK – Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi’nde Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Görevlisi Nuran Tuncer’in, kilometrelerce ötede görev yapmasına rağmen doğup büyüdüğü topraklarda ceviz bahçesi kurmak için başlattığı çalışma hemşehrileri için de örnek teşkil etti.

       Öğretim Görevlisi Nuran Tuncel, doğduğu Mutlu beldesinde annesine ait 9 bin 300 metrekarelik bir tarım alanı bulunduğunu belirterek, “Daha önce burada nohut, buğday gibi ürünler ekilirken, şimdi ise burada ceviz bahçesi oluşturmanın gayreti içerisine girdik.”dedi.

       Görev yaptığı Tokat ilinden doğduğu yerleşim birimine sürekli gelip gittiğini vurgulayan Tuncer, burada yaşamamasına rağmen ceviz bahçesi kurmaya karar verdiğini söyledi.  Uzun zamandan beridir bir araştırma içerisinde olduğunu belirten Tuncer, “Araştırmam sonucunda uzaktan en iyi yetiştirebileceğim btkinin ceviz olduğuna karar verdim. Bu topraklarda uzun zamandır yaşadığım için cevizin de burada yetişebileceğini biliyorum. Farklı bitkiler de yetiştirebilirdim ama en azından senede 2-3 defa gelerek koordine edebileceğim bir ağaç olmasını istediğim için cevizi tercih ettim. Kolimetrelerce öteden gelip ceviz yetiştirmek zor olacak ama buradaki arkadaşlarım da destek olacaklarının sözünü verdiler. Elimden gelen gayreti gösterip bu konuda başarılı olmaya çalışacağım. Şebin ve Bilecik türü olmak üzere buradaki 9 bin 300 metrekarelik alanda 96 ceviz fidanını toprakla buluşturacağız.”dedi.

       Bu arada, Mutlu beldesinde yaşam sürmemesine rağmen doğduğu topraklarda ceviz bahçesi kuran Öğretim Görevlisi Nuran Tuncer’e teşekkür eden Mutlu Belde Belediye Başkanı Mustafa Kemal Ateş de, çocuk gelişim uzmanı olmasına rağmen bahçe işlerine ilgi duyan hemşehrisinin bu çalışmasının belde dışında yaşayan tüm Mutlulular’a da  örnek olmasını temenni ettiğini söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL