ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Başkan’ın Bıçaklanması Davasında 2 Sanığa Beraat

              Beyşehir  – İlçemizde , 3 yıl önce bıçaklı saldırıya uğrayarak yaralanan İlçe Belediye Başkanı İzzet Taşcı’yı, “tasarlayarak kasten adam öldürmeye azmettirme” suçundan tutuksuz..

Başkan’ın Bıçaklanması Davasında 2 Sanığa Beraat

 

            Beyşehir  – İlçemizde , 3 yıl önce bıçaklı saldırıya uğrayarak yaralanan İlçe Belediye Başkanı İzzet Taşcı’yı, “tasarlayarak kasten adam öldürmeye azmettirme” suçundan tutuksuz yargılanan 2 sanık beraat etti.

            Suçlamalar üzerine, cezaevine konulan Ali A. 200 bin, Mustafa K.ise 250 bin lira kefaletle serbest kalarak tutuksuz olarak yargılanmaya başlanmış, Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, her iki sanık hakkında da mahkeme heyeti 2012 yılındaki son duruşmada “tasarlayarak öldürmeye azmettirme” suçundan müebbet hapis cezası vermiş, olayın teşebbüs aşamasında kalması sebebiyle önce cezayı 18 yıla, sonrasında ise sanıkların iyi halini göz önünde bulundurarak 15 yıla indirmişti.

            Duruşmalarda, haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen tutuksuz olarak yargılanan sanıkların kararı temyiz istemi üzerine dosya Yargıtay’a gönderildi. Yargıtay 1.Ceza Dairesi 2 Mayıs 2013 tarihli kararında, Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bozulması yönünde karar verdi. Bunun üzerine sanıklar aynı mahkemede, bu defa değişen mahkeme heyeti önünde ikinci kez yargılanmak üzere 25 Eylül günü tekrar hakim karşısına çıktı.

            Son celseye sanıklar Ali A. ve Mustafa K. ile sanıkların müdafii avukatları da katıldı. Mahkemede sanık ve müdafii avukatları, beraat talebi ile birlikte Yargıtay’ın verdiği bozma ilamına uyulmasını istedi. Mahkemenin karar duruşmasında, iddia makamının esas hakkındaki mütalaasını okumasının ardından sanıklar ile müdafii avukatları önceki savunmalarını yineleyerek, son kez savunmalarını yaptı. Sanıklar bir diyeceklerinin olmadığını belirtirken, müdafii avukatları ise savcının mütalaası doğrultusunda beraat kararının verilmesini talep etti.

            Mahkeme heyeti her iki sanığın da delil yetersizliğinden beraatine karar verirken, “Her ne kadar sanıklar Mustafa K. ve Ali A. hakkında tasarlayarak kasten adam öldürmeye azmettirme suçundan cezalandırılmaları istemi ile mahkememize kamu davası açılmış ise de, sanıkların üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair mahkumiyetlerine yeterli kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden ve bu nedenle suçu işledikleri sabit görülmediğinden Cmk’nun 223/2-e maddesi gereğince ayrı ayrı beraatlerine karar verildiği”ni açıkladı. Karar gereğince ayrıca, beraat eden sanıkların tutuksuz yargılanma istemi üzerine yatırmış oldukları teminat ve kefalet ücretlerinin de geriye ödenmesine karar verildi.

            Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “kasten adam öldürmeye teşebbüs” suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırılan, suçun teşebbüs aşamasında kalması ve duruşmalardaki iyi halinden dolayı cezası 10 yıl hapis cezasına inen Belediye Başkanı Taşcı’yı bıçaklayarak yaralamaktan tutuklu sanık Yusuf B. ise halen cezaevinde bulunuyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL