ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Başörtülü vekile mezun olduğu okul önünde teşekkür

  BEYŞEHİR-Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne başörtülü olarak giren AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı’ya, mezun olduğu okul önünde teşekkür eden Beyşehir İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği Başkanı İsmail Efe,..

Başörtülü vekile mezun olduğu okul önünde teşekkür

 

BEYŞEHİR-Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne başörtülü olarak giren AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı’ya, mezun olduğu okul önünde teşekkür eden Beyşehir İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği Başkanı İsmail Efe, “Başörtülü milletvekillerimizin meclise girmesiyle artık Türkiye’de taşların yerine oturduğunu düşünüyoruz”dedi.

BEYİMDER Başkanı İsmail Efe, Beyşehir Göl’e yaptığı açıklamada, meclise başörtülü olarak giren isimler arasında yer alan AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı’yla kendisiyle aynı okuldan mezun olan birisi olarak gurur duyduklarını söyledi.

Meclise başörtülü olarak giren tüm milletvekillerini tebrik eden Efe, “Hepsine teşekkür ediyoruz. Ancak, içlerinde bir kişi var ki, arkamda görmüş olduğunuz Beyşehir İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Hepsi bizim vekilimiz ama, bundan dolayı, kendilerinin bizim yanımızda bir ayrıcalığı var. Bizim okulumuzdan mezun olduğu için, biz de bu okulun dernek başkanı olduğumuz için kendisine ayrıca teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.”dedi.

Açıklamasında, yıllar önce yaşanan Merve Kavakçı olayını hatırlatan Efe, bu ismin meclise başörtüsü ile giremediğini, ama artık bu durumun değiştiğini söyledi. “Hamdolsun o noktadan bu noktaya geldik. Artık taşın yerine oturduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullanan Efe, “İnşallah diğer kamusal alanlarda da başörtüsüyle tüm kardeşlerimiz ve bacılarımızın girerek çalışmalarına devam etmesini diliyoruz. Bu çalışma da inşallah önümüzdeki yıllarda yapılır ve hiç kimse sıkıntı çekmez.”diye konuştu.

Milletvekilinin meclise girerek takiye yaptığı şeklinde değerlendirmelere de katılmadığını ifade eden Efe, şunları  kaydetti:

“Biz takiye yaptığına inanmıyoruz. Çünkü biz vekilimizi tanıyoruz. Dikkat ederseniz, arkamızdaki okuldan imam hatip lisesinden mezun olmuştu. Zaten, o dini temeli almış ve içinde de vardı. Ama yıllar işte, bu önceki hükümetler döneminde yapılan bu yanlışlardan dolayı çalıştığı kurumlarda başörtüsüyle çalışmasının zor olduğu gözüküyordu. Yıllar sonra Cenab-ı Hak nasip etti, ilk anda yapılan bu çalışmadan hemen sonra kendisi meclise başörtüsüyle girdi. İçinde olmasaydı kesinlikle girmezdi. Bundan dolayı biz kesinlikle öyle bir şeye inanmıyoruz. Çünkü, kendisini, eşini, ailesini çok yakından biliyoruz.Biz vekilimizi yıllardır tanıyoruz. Bu konuda, kesinlikle takiye yaptığına inanmıyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL