ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Başsavcımız Şiirleriyle Tanınacak

BEYŞEHİR-Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Özyılmaz’ın da şiirlerinin yer aldığı “Üstü şiir altı şair” isimli şiir kitabı çıktı. Aralarında vali yardımcısı, kaymakam ve cumhuriyet başsavcısının da yer aldığı 6 değişik meslek..

Başsavcımız Şiirleriyle Tanınacak

BEYŞEHİR-Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Özyılmaz’ın da şiirlerinin yer aldığı “Üstü şiir altı şair” isimli şiir kitabı çıktı. Aralarında vali yardımcısı, kaymakam ve cumhuriyet başsavcısının da yer aldığı 6 değişik meslek grubundan, 6 şairin şiirleri bir kitapta buluşturdu.

“Üstü şiir, altı şair” adlı şiir kitabı, 6 farklı meslek grubundan şairin şiirlerini toplayıp bir araya getirdi. Ünlü bir yayınevi tarafından satışa sunulan kitabın şiir severlerden  büyük ilgi görmesi bekleniyor. Kitapta, Beyşehir Adliyesi’nde halen görev yapan, lise yıllarından bu yana şiirsel çalışmalar içerisinde bulunan, evli ve 2 çocuk babası, 37 yaşındaki Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Özyılmaz’ın da 20 eseri bulunuyor. 11 yıllık memuriyet hayatının son 7 yıllık bölümünü savcı olarak yürüten Beyşehir Adliyesi’ne ise 2011 yılının Temmuz ayında atanan Cumhuriyet Başsavcısı  Özyılmaz, şiir ve sanata olan ilgi ve çalışmalarıyla biliniyor.

KİTAPTA 6 ŞAİRİN 20 ŞİİRİ VAR…

Özyılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, şiir kitabında kendisine ait şiirlerin de yer aldığını belirterek, “Proje, Türkiye’nin 6 farklı kentinden 6 kişi ile ortak çıkarılan bir kitap oldu. Şair bir arkadaşımız olan Mahmut Özkoca’nın teklifi ile bu projeye dahil olduk. 20’şer şiirle projeye katıldık. Bu ay içerisinde Sokak Kitapları yayınlarından piyasaya çıktı. Şu anda İstanbul’daki yayınevlerinde ve internetten de kitabımız satılmakta”dedi.

BEYŞEHİR’DE YAZILAN ŞİİRLER DE BULUNUYOR

Kitabın belki de muadili, çok örneği olmayan bir çalışma olduğunu vurgulayan Özyılmaz, “Tarzları, hayata bakış açıları, belki hülyaları ve deneyimleri, hayattan devşirdikleri farklı, 6 farklı yönelimin bir bileşimi olarak tanımlayabiliriz. Bu eser ve çalışmayı bu bakımdan da çok önemsiyorum. Bu proje içerisinde yer almaktan onur ve kıvanç duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu projeyi salık veren, tavsiye eden ve içerisinde yer alan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu kitapta bulunan şiirlerimden birkaç tanesini Beyşehir’de görev yaptığım süre içerisinde yazdım, kaleme aldım. Geçen aylarda da Beyşehir’de yazdığım şiirlerimizden birkaç tanesi ulusal bir radyo kanalında sanatçı Bedirhan Gökçe tarafından yorumlandı. O da ayrıca bizi onure etti, bu süreçte teşvik edici bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum.”dedi.

İNSAN ODAKLI BİR ÇALIŞMA…

Özyılmaz,  eserde  yer alan şiirlerinin toplumun ve ailenin bir bireyi olması nedeniyle insana dönük mesajlar içerdiğini belirterek, “İnsana dair her şey, insana dönük her şeyde toplumla ilgili insanın içindeki sevgi ile ilgili, insanın aşklarıyla ilgili, insanın hayalleri ile ilgili bir çeşni var. Kitaptaki sunular aslında insanın ta kendisi… İnsanın özü ve insanın tabiattan devşirdiği hakikatler, hikayeler kitapta şiirsel olarak derc edilmiştir.”ifadesini kullandı.

ROMAN DENEYİMİ…

Sözkonusu kitabın içerisinde olmayan ve bir kitap da oluşturacak ölçüde çok sayıda başka şiirlerinin de olduğunu ifade eden Özyılmaz, onları da bu yıl içerisinde kitaplaştırmayı düşündüğünü söyledi. Bir roman denemesinin olduğundan da söz eden Özyılmaz, şunları kaydetti:

“Birbirini görmeyen, duymayan ve birbirinden habersiz 3 gencin eylemlerinin sonuçlarının kesişen bir hikayesi, iç içe geçmiş dünyaların birbirinden bağımsız olmadığını, zihinlere kazımayı amaçlayan bir roman denemem var. Bunun dışında mesleğin biraz zihinsel ve mesai anlamında yoğunluğu nedeniyle tabi çok fazla bu tarz çalışmaları sonlandırmakta veya kısa sürede bitirmekte zorlanıyorum. Zaman kısıtı içerisinde, kendimizden, ailemizden ödün vererek, bazen müsadelerini alarak bu tarz çalışmaları sürdürmeye çalışıyoruz. Biraz uykumuzdan ve kişisel bazı zevklerimizden özveride bulunuyoruz.”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL