ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’de en soğuk gün

BEYŞEHİR-Beyşehir’de kar yağışının durmasının ardından gelen soğuk hava, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji verilerine göre, Beyşehir’de bugün mevsimin en soğuk günü yaşanacak. Bugün hava sıcaklık değeri eksi 14 dereceye kadar..

Beyşehir’de en soğuk gün

BEYŞEHİR-Beyşehir’de kar yağışının durmasının ardından gelen soğuk hava, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

Meteoroloji verilerine göre, Beyşehir’de bugün mevsimin en soğuk günü yaşanacak. Bugün hava sıcaklık değeri eksi 14 dereceye kadar düşecek, hava ise parçalı bulutlu olacak.  Derebucak ve Hüyük’te bugün en düşük hava sıcaklığı eksi 16, Derbent’te ise eksi 17 derece olarak tahmin ediliyor. Ancak, meteorolojinin tahminlerine göre hava sıcaklık değerleri yarından  itibaren   bölgemizde yükselmeye başlayacak. Hafta sonundan itibaren gelen sisli havayla beraber sıcaklıklar daha da yükselecek. Gündüz saatlerinde yaşanan eksi değerler ortadan kalkacak, havalar biraz daha ısınacak. 

Beyşehir’de 5 günlük hava tahmin raporu şöyle:

13 Aralık (-14/-5 parçalu bulutlu), 14 Aralık (-12/-3 sisli),  15 Aralık: (-11/1, sisli), 16 Aralık: (-8/3 sisli), 17 Aralık (-7/2 sisli).

BUZLANMA VE DON UYARISI

Öte yandan,Meteoroloji,Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray illerinde buzlanma ve don olayı beklendiğini bildirdi. 

Konya Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün bölgede hava paçalı ve çok bulutlu geçecek. Bölgenin güney ve doğusu aralıklı kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Günün en yüksek sıcaklığının eksi 3 derece olacağı, sıcaklığın eksi 9’a kadar kadar düşeceği tahmin ediliyor.

Bölgede buzlanma ve don olayı beklendiğinden, vatandaşlar meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarıldı. 

Rüzgarın, bölgede kuzey yönlerden kuvvetli esmesi beklendiği vurgulanan açıklamada, vatandaşlardan, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL