ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’in fasülyesi marka olacak

BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinde,alternatif ürün fasulye üretiminin marka haline gelmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor. Beyşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, yaptığı açıklamada, İlçe Kaymakamlığı’nın da desteğiyle Beyşehir’e bağlı bazı dış mahallelerde..

Beyşehir’in fasülyesi marka olacak

BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinde,alternatif ürün fasulye üretiminin marka haline gelmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Beyşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, yaptığı açıklamada, İlçe Kaymakamlığı’nın da desteğiyle Beyşehir’e bağlı bazı dış mahallelerde yetiştirilen fasulye üretimini, bölgede daha da yaygınlaştırabilmek amacıyla başlatılan çalışmaların hız kazandığını söyledi.

Özellikle ilçeye bağlı Akçabelen, Adaköy, Kayabaşı mahallelerinde ön plana çıkan fasulye üretimini diğer yerleşim merkezlerinde de geliştirip artırabilmek için kurum olarak çiftçilere yönelik eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Karşıyaka, ilçede yetişen ürünün, farklı illerden gelen talepler üzerine üretiminin arttığını ifade etti.

Farklı aromaya sahip lezzeti ve kelitesi nedeniyle tercih edilen fasulyenin, taze olarak yetiştirilmesinin ardından, kurutulduğunda barbunya haline de dönüştürüldüğünü dile getiren Karşıyaka, şunları kaydetti:

“Halkımızın ‘şeker fasulye’ olarak adlandırdığı ürünü sofrasına konuk eden bir daha vazgeçemiyor. Bir kilo satın alan, bir sonrakinde teneke olarak siparişini veriyor. 16 kiloluk tenekelerde tenekesi 100 liradan satışa sunuluyor. Kalitesi nedeniyle ürün, son yıllarda üreticiye çok iyi kazanç kapısı haline de geldi. Bölgemizde yetiştirilen bu ürün alternatif ürün kapsamında değerlendirildiğinde de diğer ürünlere göre çiftçiye daha iyi gelir kapısı imkanı sunuyor. Beyşehir yöresinin fasulyesini Türkiye’de aranan bir marka haline getirmek ve daha fazla tanınması için gayret gösteriyoruz. Tadı, aroması ve kalitesi oldukça güzel olan bölgemizin fasulyesi sadece Beyşehir ve çevresinde değil, talep gördüğü Türkiye’nin pek çok ilçesine gönderiliyor. Bölgede yaklaşık 4 bin dekar alanda yetiştiriliyor. Ama, yeterli görmüyoruz. Fasulye ekimi yapılan alanları daha da artırarak bölgemizde bu konudaki potansiyeli ulaşabileceği en üst noktalara doğru çıkarmak istiyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL