ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’e hayran kaldılar

           BEYŞEHİR – Türkiye’den Beyşehir Üzümlü Cengiz Topel Ortaokulu’nun da yer aldığı proje kapsamında Avrupa’nın Yunanistan, Romanya, Portekiz, Bulgaristan, Hırvatistan ve İspanya gibi ülkelerinden Beyşehir’e gelen..

Beyşehir’e hayran kaldılar

           BEYŞEHİR – Türkiye’den Beyşehir Üzümlü Cengiz Topel Ortaokulu’nun da yer aldığı proje kapsamında Avrupa’nın Yunanistan, Romanya, Portekiz, Bulgaristan, Hırvatistan ve İspanya gibi ülkelerinden Beyşehir’e gelen yabancı lise öğrencileri, Beyşehir Gölü’ndeki kuşların yaşam alanlarında da gözlem ve incelemede bulundu.
            Proje koordinatörlüğünü Romanya’nın yaptığı programda 6 ülkenin öğrencilerini evsahibi ortak okul olarak Beyşehir’de konuk eden Üzümlü Cengiz Topel Ortaokulu Proje ekibi, ilçede birçok kültürel ve eğitim faaliyetine de  imza attı.
             Proje kapsamında yürütülen programda,  yabancı öğrenciler Beyşehirin doğal güzelliklerinin yansıtıldığı fotoğraf sergisini gezdi, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük’ü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen’i  makamında ziyaret etti, su kaynaklarının tasarruflu kullanılması amacıyla, bir firmaya ais tesislerde üretilen plastik damlama borularının imalatını gözledi, sistem hakkında ilgililerden bilgiler aldı.
             Tarihi Eşrefoğlu Camisini de ziyaret eden yabancı öğrenciler, ilçe merkezinde tekvando branşında faaliyet gösteren salonlardaki antrenmanları izledi. 1908-1914 yılları arasında bir baraj regülatör olarak inşa edilen tarihi Taşköprüyü de inceleyen yabancı öğrenciler, projeye ev sahipliği yapan Üzümlü Cengiz Topel Ortaokulu’nda  mehter takımı tarafından karşılandı. Öğretmen ve öğrencilerle tanışıp kaynaşan yabancı öğrenciler, yörenin kültürel zenginlikleri hakkında bilgiler aldı. Üzümlü’de silah fabrikalarını da gezen yabancı öğrenciler, Yaka Manastır Tabiat Parkı’nda günbatımını izledi, kuş bakışı gölü izledi. Konya’da Mevlana müzesini de ziyaret eden yabancı öğrenciler,  düzenlenen semazen gösterilerini de izledi. Eflatunpınar ve leylekler vadisi gibi mekanlarını da ziyaret eden yabancı öğrencilerin son gezi durağı Beyşehir Gölü’nün kuş cenneti olarak nitelendirilen Kızkalesi Adası’nı ziyaret etti. Gezinti yatı ile tura katılan yabancı öğrenciler, Kızkalesi Adası’na yaklaşıldığında ise kuşların bir süre yaşam alanlarını gözledi ve fotoğrafladı.
            Üzümlü Cengiz Topel Ortaokulu Proje Koordinatörü Türkçe Öğretmeni Ali Şimşek, yaptığı açıklamada, yürütülen proje kapsamında konuk ettikleri yabancı öğrenci ve öğretmenleriyle bir çok kültürel ve eğitim faaliyeti gerçekleştirdiklerini anlatarak, “Su kaynaklarının bugün tükendiği, bitmeye yüz tuttuğu böyle bir dünyada böyle bir projeyi gerçekleştirmek için buradayız. 7 ülkeden toplam 8 okul olarak bu projedeyiz. Projenin amacı sadece su da değil, programla bizi kültürümüzü, onların kültürünü, eğitim sistemindeki yerini, bizim eğitim sistemimizde nerede olduğumuzu, bizim ve onların öğrencilerinin birbirleriyle etkileşimi, bu tıpkı bir köprü gibi bu kültürlerin birbirleriyle kaynaşması açısından gerçekten çok önemliydi. Burada biz Türk misafirperverliği ve Türk sıcak kanlığını da kendilerine gösterdik. Son olarak göl üzerinde  yaban kuşlarının yaşam alanı olan Kızkalesi adasında gözlemler yaptık. Bunların göle olan etkileri ya da insanlarımız tarafından bu göl üzerine yapılan olumsuzlukları da gözleme fırsatı oldu.”diye konuştu.  

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL