ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir orman sezonuna hazır

        BEYŞEHİR – Beyşehir, Seydişehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinde ormanlık alanlardan sorumlu olan Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü,yaz dönemi öncesi yangın için riskli sezona hazır hale geldi.  ..

Beyşehir orman sezonuna hazır

        BEYŞEHİR – Beyşehir, Seydişehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinde ormanlık alanlardan sorumlu olan Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü,yaz dönemi öncesi yangın için riskli sezona hazır hale geldi.
        Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık, yaptığı açıklamada, 1 Haziran’da yangın sezonunun başlayacağını belirterek, “Bu tarihten itibaren tüm ekiplerimiz, ekipmanlarımız yangın konusunda faal hale gelecek”dedi. 
       Yangın sezonu önce boş durmadıklarını ve kurum olarak bazı çalışmalar yaptıklarını belirten Arık, orman yangınlarına yönelik görev yapan personeli  yangın ve iş sağlığı ve güvenliği eğitiminden geçirdiklerini ifade etti. Sezon öncesi yangın söndürme arazözlerinin eksiklerini giderdiklerini ve tamiratlarını yaptıklarını anlatan Arık, şu bilgileri verdi: “Kaymakamımız başkanlığında ilçemizde bulunan kurum ve kuruluşlarla birlikte Nisan ayı içerisinde orman yangınları mücadelesi komisyonu olarak bir araya geldik. Yangın öncesi, yangın anı ve sonrasında ilgili kuruluşların yapmaları gerekenleri de karara bağlayarak imza altına aldık. Beyşehir bölgemizde 5 tane yangın gözetleme kulemiz bulunmakta. Bunlar 1 Haziran’dan itibaren 24 saat süreyle gözetleme yapacak. Sezona hazır hale gelen 7 arazözümüz var. Arazözlerimize ilaveten su tankerimiz ve 3 tane 3 ton su taşıma kapasitesine sahip  ilk müdahale aracımız bulunuyor. İnşallah yangınsız geçen bir sezon yaşarız”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL