ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’de Seracılık ve Arıcılık Eğitimi

BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün, teknik destek kapsamında Beyşehir Ziraat Odası ve Bal Üreticileri Birliği ile birlikte müşterek olarak hazırlayarak başvurusunu yaptığı “mutlu arılar, mutlu arıcılar”..

Beyşehir’de Seracılık ve Arıcılık Eğitimi

BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün, teknik destek kapsamında Beyşehir Ziraat Odası ve Bal Üreticileri Birliği ile birlikte müşterek olarak hazırlayarak başvurusunu yaptığı “mutlu arılar, mutlu arıcılar” ile “kaliteli gıda serada” isimli projeler Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından kabul edildi. “Kaliteli gıda serada” projesi kapsamında ilçeye bağlı Avdancık, Karadiken, Göçü ve merkez mahallelerde 120 üreticiye, Gökçimen, Sadıkhacı, Üçpınar, Akçabelen ve merkez mahallelerde ise 150 arı yetiştiricisine “mutlu arılar, mutlu arıcılar” isimli projeler çerçevesinde eğitimleri verildi. Eğitim çalışmalarının son bulmasının ardından Beyşehir Ziraat Odası Başkanlığı’nda yapılan törende, seracı üreticiler ile arı yetiştiricilerine katılım belgeleri programa katılan ilgililer tarafından verildi. Törende konuşan Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, projelerin ayrıntılarına değinirken, eğitimlere katılan çiftçilerin bundan böyle daha bilinçli seracılık ve arıcılık yapacağını belirterek, eğitime katılan çitçilere sertifikaları verildi.

Törene, Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı, Başkan Yardımcısı Memiş Çelik, Bal Üreticileri Birliği Başkanı Salih Kırtıl, projeden yararlanan seracı ve arıcılar katıldı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL