ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’den Başkent çıkarması

               BEYŞEHİR – Geziyi, Beyşehir dönüşünde heyet adına Belediye Başkanı İzzet Taşcı değerlendirdi. Taşcı, makamında Beyşehirli gazetecilerle bir araya geldi. Ankara gezisinin bölge açısından oldukça verimli..

Beyşehir’den Başkent çıkarması

 

             BEYŞEHİR – Geziyi, Beyşehir dönüşünde heyet adına Belediye Başkanı İzzet Taşcı değerlendirdi. Taşcı, makamında Beyşehirli gazetecilerle bir araya geldi. Ankara gezisinin bölge açısından oldukça verimli geçtiğine inandığını belirten Taşcı, heyetin ilk ziyaretini Ulaştırma Bakanlığı’na gerçekleştirdiğini söyledi.

            Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı makamında ziyaret ettiklerini anlatan Taşcı, bu ziyaretin ayrıca bir iade-i ziyaret anlamına da geldiğini belirterek, “Geçen haftalarda bakanımız Binali Yıldırım Beyşehir’i kısa da olsa ziyaret etmişti. Beyşehir’le ilgili gerçekleşen yol çalışmaları ile ilgili olarak kendisine teşekkür ettik. Aldığımız bilgiler doğrultusunda Beyşehir-Konya karayolunun duble yol çalışmasının bu sene tamamlanmaya çalışılacağını öğrendik. 2013 yılına belki asfalt çalışmaları kalabilir diye düşünüyorum. Gembos yolunda yine 2012 yılında tamamlanmaya çalışılacağı söylendi ama bu da belki 2013 yılına sarkabilir. Cevizli ve Doğanhisar yollarımız ise bu yıl tamamlanacak.  Dolayısıyla Beyşehir’in yeniden 40 yıl öncesi gibi bütün yolların kesiştiği bir merkez noktasına geleceği söylenebilir.”dedi.

            KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY’A ZİYARET…

            Geçtiğimiz yıl Beyşehir’i ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı da heyetin gezisi kapsamında ziyaret ettiklerini anlatan Taşcı, burada bölgenin meselelerini detaylı bir şekilde görüşme imkanı bulduklarını belirtti. Gerçekleşen buluşmaya bakanlığın ilgili müdürleri ve daire başkanlarının da katıldığını kaydeden Taşcı, şu bilgileri verdi:

            “Bildiğiniz gibi Eşrefoğlu Camisi’nin UNESCO dünya kültür mirası kesin listesine alınması çalışmaları sürüyor. Bunun altyapı çalışmaları yapılıyor. İçerişehir bölgesinde sokak sağlıklaştırması, kale kapısının restorasyon ve onarımı, bedestenin restorasyonu gibi proje çalışmaları şu anda devam ediyor. Bununla ilgili hem proje, hem de restorasyona dönük uygulama çalışması inşallah bu sene başlatılacak. Sokak sağlıklaştırması dediğimiz çalışma uzun soluklu bir çalışma olacak. Yani uzun yıllara sarih olarak gerçekleşecek. Ama, sayın bakanımız kale kapısı ve buradaki düzenlemeler, Eflatunpınar ve Fasıllar gibi bazı çalışmaların bu yıl içinde tamamlanması konusunda talimatlar verdi ve birkaç ay içerisinde Beyşehir’i tekrar ziyaret edeceğini söyledi.”

            DOĞALGAZ KONUSUNDAKİ SON GELİŞMELER…

            Belediye Başkanı İzzet Taşcı, başkentte diğer bir ziyaret duraklarının ise Enerji ve Tabii Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci’nin makamı olduğunu belirtti. Kilci’nin ziyarette, heyete  Beyşehir’in uzun yıllardır beklentide olduğu doğalgaz konusundaki son gelişmeler hakkında bilgilendirmelerde bulunduğunu anlatan Taşcı, şunları kaydetti:

            “Müsteşarımız, içerisinde Beyşehir’in de bulunduğu bazı ilçelere, doğalgazın getirilmesi konusunda şu anda niyet çalışması olduğunu, Yüksek Planlama Kurulu’na bunun teklif edildiğini söyledi. Bu konunun milletvekillerimizle birlikte ısrarla takipçisi olacağız. İnşallah dağıtım firması konusunda da müsteşarımız özel ilgi göstererek bir firmaya verilmesi konusunda da eğer çalışma yapabilirse, önümüzdeki yıllar içerisinde doğalgaz konusunda müsbet bir gelişme olacağını tahmin ediyorum. Heyet olarak, kendilerine Beyşehir’e doğalgaz gelmesi halinde 5 bin hanenin doğalgaz kullanabileceğini, ilçemizin sosyo-ekonomik yapısının çevremizdeki diğer ilçelere oranla daha iyi olduğunu ifade ettik. İstenirse, bu konuda bir ön talep toplayabileceğimizi de belirttik.  Şu an böyle bir şey istenmesine gerek olmadığı, ancak gerekli görülmesi halinde hemşehrilerimizle de bu hususu paylaşıp ön talep toplayıp Bakanlığımıza sunmayı düşünüyorum doğrusu.”

            BEYŞEHİRLİ BÜROKRATA ZİYARET…

            Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Ankara gezisinde bir başka ziyareti ise Ceza ve Tevfik Evleri Genel Müdürü Mustafa Onuk’a yaptıklarını söyledi. Onuk’un Beyşehirli bir hemşehrileri olduğunu ve bu göreve yeni atandığı için “hayırlı olsun” ziyaretinde bulunduklarını anlatan Taşcı, buluşmada bölgenin cezaevi ile ilgili sorunlarını kendisine iletme imkanı bulduklarını da söyledi.

            Bununla ilgili olarak önümüzdeki günlerde Beyşehir’e bir komisyonun gelmesini beklediklerini dile getiren Taşcı, “Burada aktardığımız sorunlarla ilgili bir çalışma yapılacak”dedi.

            BEYŞEHİR’DE TERMAL SU UMUDU…

            Taşcı, Ankara’da Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürü Mehmet Güzel’i de heyet olarak ziyaret ettiklerini kaydetti.

            Ziyarette, Beyşehir’e bağlı Yeşildağ beldesinde yapılan sıcak su arama çalışmalarının da gündeme geldiğini aktaran Taşcı, bu bölgede ilk sondajın yapıldığı noktada beklentiye cevap bulunamadığını belirterek, “Burada sanıyorum  yeraltında sıcak su ile soğuk suyun karışımı olayı yaşandı. Sıcak suya ulaşıldıysa bile bu su yüzeye çıkarılamadı. Şimdi daha ümitli olduğumuz bölgede yeniden bir sondaj çalışması devam edecek. Yeşildağ’da çamur diye tabir edilen bölgede çalışma yapılacak, burada 100 metre derinlikte çıkan 30 derece sıcaklığında bir su var. Bu suyun olduğu noktada yapılacak bir çalışma eğer ümit verirse, bu konuda hayal kırıklığı yaşamazsak ben bunu bölgemizin en önemli hedeflerinden birisi olarak da görüyorum. Yeşildağ’dan Karadiken  Köyü’ne uzanan hatta termal otelciliğin parlayacağını düşünüyorum.Sıcak suyun yeni korumalı borularda 10 kilometrede sadece 1 derece kayıp yaşandığı göz önüne alındığında, sıcak suyun taşınmasında da bir sorun gözükmüyor ve Yeşildağ’ın diğer bölgelerine de taşıyabiliriz. Hatta, Beyşehir’e kadar getirilebileceğini bile düşünüyorum.”dedi.

            DALYAN VE HACIARMAĞAN MAHALLELERİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI…

          Heyetin başkentte son ziyaretinin TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel olduğunu da aktaran Taşcı, kendisinden kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda destek istediklerini söyledi.

            TOKİ Başkanlığı’ndan talep edilen bu çalışmanın ilçeler boyutunda düşünüldüğünde  şu ana kadar yapılmış bir çalışma olmadığını da aktaran Taşcı, “Hayata geçerse bu ilçeler bazında bir ilk olacak. Beyşehir’in eski bölgelerinden Hacıarmağan ve Dalyan Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmasının yapılmasını arzu ediyoruz. Çünkü, Beyşehir’in geleceğini, bir 10-15 sonrasını ve özellikle yeni karayollarının açılması ile birlikte kent merkezindeki sosyo ekononik gelişimin buna paralel olarak ticari alan ve otopark konusunda ciddi anlamda sıkıntılar yaşatacağını düşünüyoruz. O yüzden, bu iki mahallede kentsel dönüşümün yapılmasını zaruri görüyoruz. Anlattığımız bu sıkıntıların çözümünü bu iki bölgede yapılabilecek bir dönüşüm programıyla çözüme kavuşturabileceğimizi düşünüyoruz.  Önümüzdeki günlerde Belediye Meclisimizde de bu konuyla ilgili olarak bir karar alacağız. Akabinde o karara istinaden TOKİ Başkanlığı’ndan buraya bir heyet gelip kentsel dönüşüm konusunda bir çalışma yapacak. Olumlu sonuç vereceğini düşünüyorum. Tabi bu da uzun soluklu bir çalışma olacak. Bu konuda, her iki mahalle sakinlerimizin görüş ve düşüncelerini de alacağız. Yani, Belediye, TOKİ Başkanlığı ve mahalle sakinlerimizle birlikte işbirliği yaparak Beyşehir’in kaderini etkileyecek önümüzdeki dönemde çok önemli bir çalışmaya imza atacağımızı düşünüyorum.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL