ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Bıçaklamada karar

         BEYŞEHİR – Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı’nın bıçaklanmasıyla ilgili tutuklu sanık 10 yıl, tutuksuz yargılanan 2 sanık 15’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.        ..

Bıçaklamada karar

         BEYŞEHİR – Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı’nın bıçaklanmasıyla ilgili tutuklu sanık 10 yıl, tutuksuz yargılanan 2 sanık 15’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.
         Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya, tutuklu sanık Yusuf B., tutuksuz yargılanan sanıklar Ali A. ve Mustafa K. ile sanık avukatları katıldı.
          Son sözleri sorulan sanıklardan Yusuf B., ”Pişmanım” dedi. Sanık Ali A. ise ”Bu olayda yokum” karşılığını verdi. Son sözü sorulan sanık Mustafa K. de olayla hiçbir ilgisinin olmadığını savunarak, beraatını istedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Yusuf B.’nın ”kasten adam öldürmeye teşebbüs” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Suçun teşebbüs aşamasında kalması ve sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, cezayı 10 yıla indirdi. Diğer sanıklar Ali A. ve Mustafa K. hakkında ise ”tasarlayarak kasten adam öldürmeye azmettirme” suçundan müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, olayın teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle cezayı önce 18 yıla ardından da sanıkların duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 15 yıla indirdi.
       Olay Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, 3 Aralık 2010’da Cuma namazı çıkışı Yusuf Başdaş’ın bıçaklı saldırısına uğramış ve hastaneye kaldırılmıştı. Aynı gün teslim olan Başdaş ile zanlıyı azmettirdikleri ileri sürülen Ali Akyüz ve Mustafa Kaynacı tutuklanmıştı. Sanıklardan Akyüz 200 bin lira, Kaynacı da 250 bin lira kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL