ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Birlikten Kuvvet Doğar

  BEYŞEHİR-Konya’da, merkezi Beyşehir olan Toros Çevre Koruma Birliği adında yeni bir birlik kuruluyor. Birlik kuruluş çalışmaları kapsamında Beyşehir’de Yaka Manastır Mesire Alanı’nda bir araya gelen kurucu ilçe ve belde..

Birlikten Kuvvet Doğar

 

BEYŞEHİR-Konya’da, merkezi Beyşehir olan Toros Çevre Koruma Birliği adında yeni bir birlik kuruluyor.

Birlik kuruluş çalışmaları kapsamında Beyşehir’de Yaka Manastır Mesire Alanı’nda bir araya gelen kurucu ilçe ve belde belediye başkanları hazırlanan tüzüğe onay verdi.

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı, aralarında Beyşehir, Seydişehir, Derebucak, Derbent ilçelerinin ve bağlı belde belediyelerinin de katılımıyla Toroslar bölgesindeki yerel yönetimlerin Toros Çevre Koruma Birliği adı altında aynı çatı altında bir araya geldiğini söyledi.

Niyet toplantısı şeklinde ilki Seydişehir ilçesinde gerçekleşen buluşmanın ardından bu toplantının ikincisinin Beyşehir Belediyesi evsahipliğinde Beyşehir ilçesinde gerçekleştirildiğini belirten Taşcı, şu bilgileri verdi:

“Beyşehir Gölü Havzası Belediyeler Birliği şeklinde daha önce oluşturduğumuz birliğimizi değişen yeni ismi ve katılımlarla daha da genişlettik. Toros Dağları’nı simgelesin diye ismini Toros Çevre Koruma Birliği olarak değiştirdik.

Birliğe şu anda dahil olan Seydişehir, Beyşehir, Derebucak ve Derbent ilçeleri oldu. Ama, bu sayı ileride Hüyük’ün de katılımıyla 5 olacak. Bu birlik, aslında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bölgesel olarak tesbit ettiği, kurulması zorunlu bir oluşumdu. Hüyük ilçesi, henüz meclis kararı almadığı için şu an bu oluşumda yer alamadı. Ama ileri  boyutta onlar da dahil olmak zorunda. Sanıyorum, bu havzada daha oluşumda yer alacak 10 belde daha var. Bunlar da ileri aşamada aramıza katılacaklar.”

Amaçlarının; sürdürülebilir bir çevre politikasıyla çevreyi gelecek kuşaklara daha sağlıklı bir şekilde taşımak olduğunu ifade eden Taşcı,  bölgedeki yerel yönetimlerin evsel atıkları düzenli bir şekilde depolayıp, burada geri dönüşüme kazandırılabilecekleri, ayrıştırdıktan sonra çöp miktarının azaltılması ve daha sağlıklı bir çevre ortamının oluşturulması olarak belirten Taşcı, şunları kaydetti:

“Niyet toplantımızı daha önce Seydişehir Belediyesi’nin evsahipliğinde bu ilçemizde gerçekleştirmiştik; niyet ortaya çıktı ve kuruluş niyeti bu ayki toplantıda tüzüğü oluşturmaktı. Bugünkü toplantıda da tüzüğü kabul ederek birliğin kuruluş işlemlerine startı vermiş olduk.”dedi.

Toplantıya Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Seydişehir Belediye Başkan Vekili Mümin Kutun, Derebucak Belediye Başkanı Bahattin Özdemir ve 5 ilçenin kurucu belde belediye başkanları katıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL