ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Bozulan yollar için ödenek

            Konya İl Genel Meclisi, Mayıs ayı toplantılarına bugün başlıyor. Hafta sonunda da çalışacak olan Meclis, tarım, asfaltlama, aile içi şiddet gibi konularda önemli konuları..

Bozulan yollar için ödenek

 

          Konya İl Genel Meclisi, Mayıs ayı toplantılarına bugün başlıyor. Hafta sonunda da çalışacak olan Meclis, tarım, asfaltlama, aile içi şiddet gibi konularda önemli konuları gündemine alacak. Konya İl Genel Meclisi, 20. seçim döneminin 4. çalışma dönemi Mayıs ayı toplantılarına bugün başlıyor. İlk birleşimini saat 14.00’te açacak Meclis, komisyon raporlarını görüşecek. Birleşimlerine İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi başkanlığında açılış ve yoklama ile başlayacak olan Konya İl Genel Meclisi, hızla başlanan asfalt ve yama performans programının yanı sıra, tarımsal faaliyetler, sağlık, eğitim, spor, imar ve çevre konularında ihtisas komisyonlarının Nisan ayı içinde yaptıkları çalışmalardan oluşan raporları görüşecek. İl Genel Meclisi, en önemli hizmetleri arasında yer alan asfalt yama işi performans programının zamanında bitirilebilmesi için kolları sıvayan Konya İl Özel İdaresi’nin, yama işlemini yapacak ekiplerdeki personel, araç ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 5 ilçenin Köylere Hizmet Götürme Birliklerine 665 bin TL aktarılması için karar alacak. İlk etapta Bozkır, Cihanbeyli, Ereğli, Akşehir ve Beyşehir ilçelerinin Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’ne aktarılacak ödenek, daha sonra diğer ilçelere de yansıtılacak.
        İl Özel İdaresinin 2011 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabını görüşerek, karar alacak Meclis, Mayıs ayı toplantılarında ayrıca, aile hayatının özendirilmesi, korunması, aile kurumunun daha iyi anlaşılması ve sağlamlaştırılması, aile içi sorunların çözümüne yönelik etkinlikler, bilimsel toplantılar ve konuya ilişkin projeler üretmek amacıyla 31 İlçe, belde ve köylerinde çalışma yapılması konusunda da karar alacak. İl genelindeki tüm sulama kooperatiflerine ait damlama sulama sistemlerinin otomasyon sistemine göre yapılması konusunda araştırma yapılması gündeme gelecek Meclis’te, işlemsiz tarım kapsamında anızlı araziye doğrudan ekim ile ilgili yapılan araştırmalar da gündeme gelecek.
         Meclis’in bir diğer önemli gündem maddesini ise Konya’daki sanayileşme oluşturuyor. Nisan ayında Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı tarafından gündeme getirilen konu ile ilgili bu ay incelemeler sonucunda hazırlanan rapor değerlendirilecek. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL