ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

BTO’dan Karekodlu Çek Kullanım Uyarısı

BEYŞEHİR – Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül, yaptığı açıklamada, yeni çıkan Çek Yasası’nın ticaret hayatında verilen tahribatın giderilmesini bir nebze de olsa telafi edeceğini bildirdi.       Karşılıksız çek riskinin..

BTO’dan Karekodlu Çek Kullanım Uyarısı

BEYŞEHİR – Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül, yaptığı açıklamada, yeni çıkan Çek Yasası’nın ticaret hayatında verilen tahribatın giderilmesini bir nebze de olsa telafi edeceğini bildirdi.
       Karşılıksız çek riskinin azaltılması ve iç piyasada ticaretin daha sağlıklı yapılabilmesi amacıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Kredi Kayıt Bürosu ile çalışarak geliştirdiği, karekodlu çekin uygulanmasının 15 Haziran’dan itibaren kullanıma açıldığını anımsatan Gül, şunları kaydetti: “Karekodlu çek uygulaması adı verilen yeni sistem sayesinde çek veren kişinin mali geçmişi anında online olarak incelenebilecek ve çekin karşılıksız veya sahte olup olmadığı kontrol edilebilecek. Çeki elinde bulunduran kişi, çek yaprakları üzerinde yer alan karekodu, akıllı telefonuna indireceği Findeks uygulaması ile okutarak sorgulama yaptırabilecek. Dünyada ilk olan bu uygulama çerçevesinde, kurulan sistem sayesinde çek üzerindeki bilgilerde herhangi bir silinti, kazıntı, tahrifa veya başka kimyasal sahtecilik tesbit edilebilecek ve ticari hayat tüm taraflar için daha güvenli hale gelecek.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL