ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Çocuklara En Güzel Hediye

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi, ilçeye bağlı mahallelerde yaşayan ancak bünyesinde göl bulunmasına rağmen bugüne kadar göl üzerindeki tekne gezilerine hiç katılamayan çocuklara unutamayacakları bir gezi armağan etti. İkamet ettikleri mahallelerden..

Çocuklara En Güzel Hediye

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi, ilçeye bağlı mahallelerde yaşayan ancak bünyesinde göl bulunmasına rağmen bugüne kadar göl üzerindeki tekne gezilerine hiç katılamayan çocuklara unutamayacakları bir gezi armağan etti. İkamet ettikleri mahallelerden otobüslerle Beyşehir ilçe merkezine getirilen çocuklar, Beyşehir Belediyesi’ne ait Kubadabad isimli tekneye bindirilerek kendileri için özel olarak düzenlenen göl turuna katıldı.
       Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada, bugüne kadar ilçeye bağlı taşra mahallelerine yönelik yaptıkları ziyaretlerde, konuşup sohbet ettikleri çocukların, “Siz hiç Beyşehir Gölü’nü gördünüz mü, hiç göl üzerinde tekne turuna katıldınız mı?” şeklindeki sorularına yüzde 90’a yakınının özellikle göl üzerinde düzenlenen tekne turlarına katılmadıkları yönünde cevaplar vermesi üzerine harekete geçtiklerini söyledi.
        Çocuklardan aldıkları bu cevap üzerine bu konuda çok büyük bir eksiklik olduğunu hissettiklerini aktaran Özaltun, “Beyşehir Gölü gibi bir değerimiz var ve gerek yurt içi, gerekse yurtdışındaki insanlara burayı anlatıp tanıtırken, burnumuzun dibindeki, kendi çocuğumuza göl üzerinde bir tekne turu bile yaptıramamışız. Bu bizim en büyük eksiklerimizden bir tanesiydi. O gün bu çocuklarımıza bunun sözünü vermiştik, mahalle muhtarlarımızı da bu işin içerisine katarak bu organizasyonu gerçekleştirdik. 35’er kişilik gruplar halinde çocuklarımızı Kubadabad isimli teknemizle göl üzerinde gezdiriyoruz. Bugün bu sayı 250-300 civarında olacak. Organizasyon, Beyşehir’in köylerinde okuyan ilk ve ortaokul çağındaki çocuklarımızı kapsıyor” dedi.
        Otobüslerle göl kıyısına getirdikleri çocukların araçlardan inişlerinden sonra yaşadığı mutluluğu gözlerinden ve hareketlerinden görebildiklerini de vurgulayan Özaltun, “Otobüslerden öyle mutlu iniyorlardı ki, o çocukların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Biz çocuklarımızı ne kadar çok mutlu edebilirsek, biz de o denli çok mutlu olacağız. Çocuklarımızın mutluluğu için bu tür sosyal faaliyetlerimiz ve projelerimiz durmadan devam edecek” diye konuştu.
         Özaltun, tekne turu için gelen çocuklarla tekneye biniş öncesinde objektiflerin karşısına geçerek tek tek hatıra fotoğrafı da çektirirken, tekne üzerinde de aralarına katılıp sohbet etti. Özaltun, çocuklardan çok çalışıp gelecekte kültürlü, ahlaklı birer birey olarak yetişmelerini de istedi.
        Tekne turuna katılan çocuklar düzenlenen organizasyon kapsamında kendileri için gelen palyaçolarla göl üzerinde çalan müzik eşliğinde oynayıp eğlenirken, birlikte halay da çekti. Palyaçolar, isteyen çocukların yüzlerine boyalarla özel süslemeler de yaptı.
        Teknede çeşitli yiyecek ikramında bulunulan çocuklara, indikten sonra da oynamaları için birer top hediye edildi. Çocuklara, tekneye binmeden önce Belediye Başkanı Murat Özaltun’la birlikte çektirdikleri hatıra fotoğrafları ise inişte çıktı olarak kendilerine verildi.
        Göz gezisi etkinliğine Belediye Başkan Yardımcıları Halim Gümüşel, Kahraman Göksu ve çocukların yaşadığı mahallelerin muhtarları da katıldı. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL