ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Dalgıç başkan

  BEYŞEHİR – Beyşehir ilçesine bağlı Kurucuova Belde Belediye Başkanı Vedat Sabırlı’nın dalış tutkusu ilgi çekiyor. Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan Kurucuova beldesinin Belediye Başkanı Vedat Sabırlı, yerleşim birimine gelen konuklarına..

Dalgıç başkan

 

BEYŞEHİR – Beyşehir ilçesine bağlı Kurucuova Belde Belediye Başkanı Vedat Sabırlı’nın dalış tutkusu ilgi çekiyor.

Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan Kurucuova beldesinin Belediye Başkanı Vedat Sabırlı, yerleşim birimine gelen konuklarına dalış yaparak gölden çıkardığı balıklarla ziyafet veriyor.

Dalış faaliyetlerini sadece bir hobi ve sportif amaçlı olarak uzun yıllardır sürdürdüğünü belirten Sabırlı, bu esnada gölden çıkardığı doğal balıkları, misafir, eş ve dostlarıyla paylaştığını söyledi.

Göl sularına dalışın denize göre daha tehlikeli olduğunu vurgulayan Sabırlı, “Çünkü Beyşehir Gölü’nün dibi çok bulanık ve görüş alanı çok dar. Ayrıca, içerisinde yeni ve eski çok sayıda balıkçı ağı var. Yine otu, kamışı bol olan bir göl.Buna rağmen yine de bu sporu devam ettiriyorum. Beyşehir Gölü’nün dalış için en güzel mevkisi Kurucuova açıklarıdır. Yeşildağ beldesi sahilinden Gedikli Köyü’ne kadar olan kesimde uygun dalış alanları mevcut. Burada 3-4 metre derinlikle birlikte, dalganın durmsıyla 7 metreye kadar görüş olabilmektedir. O yüzden buranın bu nimetlerinden bu şekilde istifade ediyoruz. Beyşehir merkeze kıyısı olan yerlerde ise göl suları çamur gibi ve görüş yok. Dalış merakı olanlara bizim bulunduğumuz bölgeleri tavsiye ediyoruz.”dedi.

Bireysel olarak nefes ya da şnorkelle dalış gerçekleştirdiğini de anlatan Sabırlı, tüp kullanmadığını, dalış sırasında balık dışında herhangi bir şey çıkarmadığını sözlerine ekledi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL