ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Dumanlı Yaylası,Koreli öğrencileri ağırladı

  Üniversiteli öğrenciler, yaylada kurulan Yörük çadırlarında bir hafta süreyle kalarak Yörük kültürünü tanıma fırsatı yakaladı. SSR Turizm Seyahat Acentesi Uzakdoğu Kültür Uzmanı Dr. Myung Hee, Güney Korelilerin, kültür turizmine..

Dumanlı Yaylası,Koreli öğrencileri ağırladı

 

Üniversiteli öğrenciler, yaylada kurulan Yörük çadırlarında bir hafta süreyle kalarak Yörük kültürünü tanıma fırsatı yakaladı.

SSR Turizm Seyahat Acentesi Uzakdoğu Kültür Uzmanı Dr. Myung Hee, Güney Korelilerin, kültür turizmine yönelik tatil yapmada birinci sırada tercih ettiği ülkenin Hindistan, ikinci sırada Türkiye ve üçüncü sırada İspanya olduğunu söyledi.

Güney Koreli gençlerin Türkiye’ye ilgisinin her geçen gün arttığını belirten Hee, Uzakdoğulu turistlerin Avrupalı turistler gibi deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra eko, kültür, agro, arkeoloji ve doğa sporları turizmine ilgi duyduklarını ifade etti.

Koreli turistlerin Türkiye’de en fazla Kapadokya bölgesinde tatil yaptığını bunun İstanbul ve Antalya’nın takip ettiğini belirten Hee, bu sene kültür turizmine yönelik yapılan Anadolu turlarına 8 yeni ilin eklendiğini söyledi. Hee, “Antalya bölgesine gelen Güney Koreli turist sayısında her geçen gün düzenli bir artış var. Koreli gençler tatil yapmada Türkiye’yi, orta yaşlılar Hindistan ve İspanya ve entelektüellerin ise ABD ve Kanada’yı tercih ediyor. Bu yıl Antalya’ya gelen Koreli turist sayısının 100 bin olmasını bekliyoruz. Anadolu turlarımız her 20 günde bir devam ediyor. Talepler çok iyi durumda. ” dedi.

Güney Kore-Türk Dostluk Grubu Başkanı Dr. Nam Chul, Türkiye’ye daha fazla Güney Koreli turistin tatil yapması için 9 ilde 13 sivil toplum kuruluşuyla sözleşme yaptıklarını söyledi.

Yaptıkları sözleme gereği bazı illerde Türk Kore gazileri ile Koreli gençleri buluşturduklarını belirten Chul, haziran ayında da bir sivil toplumuyla yaptıkları protokol gereği Beyşehir Dumanlı Yaylası’nda 30 Güney Koreli üniversite öğrencisinin Yörük çadırında bir hafta kalarak Yörük kültürünü yakından tanıma fırsatı elde ettiklerini kaydetti. Chul, 2013’de yapacakları kura çekimiyle 10 Kore gazisini 10 günlüğüne Seul’de ağırlayarak savaş yaptıkları bölgeleri gezdireceklerini ifade etti. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL