ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Dünyanın Tüfeği Beyşehir’den

BEYŞEHİR-Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinde yüzde 100 yerli üretim av tüfekleri, Avrupa’dan Asya’ya, Amerika’dan Afrika’ya 100 ülkeye ihraç ediliyor. Beyşehir Silah Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Metin Aknarçay, yaptığı açıklamada,..

Dünyanın Tüfeği Beyşehir’den

BEYŞEHİR-Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinde yüzde 100 yerli üretim av tüfekleri, Avrupa’dan Asya’ya, Amerika’dan Afrika’ya 100 ülkeye ihraç ediliyor.

Beyşehir Silah Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Metin Aknarçay, yaptığı açıklamada, Konya’nın Beyşehir, Derebucak ve Hüyük ilçelerinde 85 firmanın av tüfeği imalatı yaptığını söyledi.Bu firmalarda 3 bin 500 kişiye istihdam sağlandığını dile getiren Aknarçay, yivsiz, yarı otomatik, pompalı, süper poze ve çift kırma olmak üzere 5 çeşit, yüzde 100 yerli av tüfeği üretildiğini belirtti.Bölgeden yılda 200 bin adet av tüfeği üretildiğini ifade eden Aknarçay, “Üretimin 40-50 bin adeti iç piyasada satılıyor. 150-160 bin adeti ise ihraç ediliyor. Ekonomiye çok ciddi döviz girdisi sağlıyoruz” dedi.En fazla ABD’ye ihracat yaptıklarını anlatan Aknarçay, “Tüfekleri, Avrupa’dan Asya’ya, Amerika’dan Afrika’ya kadar 100’e yakın ülkeye satıyoruz. Geçen yıl 160 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. 2023 yılında 1 milyar dolar ihracat hedefliyoruz. Bu hedefler doğrultusunda, 2011 yılında 70 milyon liralık makine yatırımı yapıldı. Her türlü teknolojik altyapıya sahibiz ancak yer sıkıntımız var. Özellikle Huğlu ve Üzümlü beldelerinde sanayi bölgesi yeri bulmakta zorlanıyoruz. Hazine arazisinin olmayışı, her tarafın orman oluşu bizi sıkıntıya sokuyor. Sanayi bölgesi oluşturulursa üretimi iki veya üç katına çıkarmamız mümkün” diye konuştu.Aknarçay, bir diğer sıkıntılarının da yüksek ÖTV olduğunu dile getirerek, “Yüzde 20 olan ÖTV’nin, 4-5 yıl önceki yüzde 6-7 seviyelerine indirilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.Küçük silahlar dahil savunma sanayindeki bir çok silahın üretimine talip olduklarını bildiren Aknarçay, bu konuyla ilgili girişimlerinin sürdüğünü anlattı. Avrupa ülkelerinin ve ABD’nin genellikle geleneksel motifli av tüfeklerine ilgi gösterdiğini de vurgulayan Aknarçay, av tüfeği fiyatının 200 dolardan başlayıp, 15 bin dolara kadar çıkabildiğini sözlerine ekledi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL