ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Engeller Duruyor!

  BEYŞEHİR-Beyşehir Sakatlar Derneği Başkanı Nazmi Bahçeci, engellilerin yapılan düzenleme, çıkarılan bazı kanunlara rağmen günümüzde hala birtakım engellerle karşı karşıya kalmaya devam ettiğini bildirdi.             Bahçeci, 10-16 Mayıs tarihlerinin her..

Engeller Duruyor!

 

BEYŞEHİR-Beyşehir Sakatlar Derneği Başkanı Nazmi Bahçeci, engellilerin yapılan düzenleme, çıkarılan bazı kanunlara rağmen günümüzde hala birtakım engellerle karşı karşıya kalmaya devam ettiğini bildirdi.

            Bahçeci, 10-16 Mayıs tarihlerinin her yıl “Engelliler Haftası” olarak kutlandığını anımsattı. Hafta nedeniyle yazılı bir açıklamada bulunan Bahçeci, engellilerin yaşadığı sorunların ortadan kaldırılması için 5378 sayılı kanunun ilgili maddesinin “kamu kurumları ve kuruluşlarına ait mevcut resmi yapılar, mevcut tüm yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış ve umuma açık hizmet veren her türlü  yapılar bu kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 7 yıl içinde özürlülerin erişebilirliğine uygun duruma getirilir’ hükmü taşıdığını anımsatarak,“Bu süre 7 Temmuz 2012 tarihinde sona erecek olmasına rağmen başta hükümet binamız, okullar, dershaneler, yüksek binaların asansörleri, rampa çıkışları ve özürlü tuvaletlerinin yapılmadığını görüyoruz.”dedi.

            Şehir içi kaldırımlarının, park ve bahçelerin engellilere uygun hale getirilmesini de istediklerini kaydeden Bahçeci, “Özürlü otopark yerlerine sağlam kişilerin arabalarını koymamalarını istiyoruz. Koymaları durumunda ise bunun 144 liralık cezai müeyyidesinin olduğunu hatırlatıyoruz.”uyarısında bulundu.

            Açıklamasında, Beyşehir’in merkez, köy ve kasabalarında yaşayan bin 500’ü aşkın engellinin olduğunu da vurgulayan Bahçeci, dernek olarak en büyük ideallerinden birisi olan ilçeye bir özürlü okulunun kazandırılmasının mutluluğunu yaşadıklarını da belirtti. Bahçeci, şunları kaydetti:

            “Allah’a şükürler olsun ki, değerli işadamımız Kamil Akkanat Bey’in okulun yapımını  üstlenerek valiliğimizle sözleşme yaptığını öğrendik. Kendisine ve okul için emeği geçen herkese engelli kardeşlerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, tüm engellilerin haftasını da tebrik ediyorum.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL