ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Engellilere çalışabileceği alanlarda iş vermek gerekir

          BEYŞEHİR – Bahçeci, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle açıklama yaptı, engellilerin haftasını kutladı.         Engellilere acımak, onlara bakarak duygulanmanın soruna çözüm getirmeyeceğini..

Engellilere çalışabileceği alanlarda iş vermek gerekir

 

        BEYŞEHİR – Bahçeci, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle açıklama yaptı, engellilerin haftasını kutladı.
        Engellilere acımak, onlara bakarak duygulanmanın soruna çözüm getirmeyeceğini açıklamasında belirten Bahçeci, “Engellilerin yapabileceği işler vardır. Engellilere çalışabileceği alanlarda iş vermek gerekir. Yasalarımızda her 50 işçiden kamuda 4, özel sektörde 3 kişi çalıştırma zorunluluğu vardır. Okulda, sokakta gördüğümüz engellilerle alay etmeyelim, gülmeyelim, hiçbir engellinin isteyerek o duruma düşmediğini bilelim. Engellilere, yolda, taşıtlarda yardımcı olalım. Onları üzmemeye, kırmamaya özen gösterelim. Engelli otopark yerlerine engelliler dışında park yapmayalım”dedi.
        Engellilerin eğitimi denilince daha çok engelli çocukların akıllara geldiğini de vurgulayan Bahçeci, açıklamasında rakamsal istatistiklere de yer verdi. Bahçeli, şöyle devam etti: “Türkiye’de görmeyen, işitmeyen, hareket edemeyen, zihinsel, ruhsal dengesi bozuk 4 milyon 500 bin yurttaşımız var. Bu sayının bir milyon 400 bini çocuktur. Engelli çocuklarımızdan görmeyenler için 7, işitme engelliler için 21,  ortopedik engelliler için 1 okul açılmıştır. Zihinsel ve ruhsal engelliler ise belirli okullarda, özel dershanelerde öğrenim görmektedir.”
        Bahçeci, dernek olarak Beyşehir’e bir engelliler okulu kazanma hedefiyle yola çıktıklarını, bunu ise hayırsever işadamı Kamil Akkanat’ın kazandırmasıyla çok mutlu olduklarını dile getirerek, kendisine  ve bu konuda emeği geçen herkese tüm engelliler adına teşekkür ettiğini belirtti, “Yapımıda tamamlanmış olup, yeni eğitim-öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak.”dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL