ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Eski günlere özlem

            BEYŞEHİR – Belediye Başkanı Yusuf Uyar, yörede hayvancılığın gelişmesini önemsediklerini belirterek, “Beldemizdeki hayvancılığı tekrar eski günlerine döndüreceğiz” dedi. Belde girişinde sergilenen küçükbaş hayvan heykelleri ile..

Eski günlere özlem

 

          BEYŞEHİR – Belediye Başkanı Yusuf Uyar, yörede hayvancılığın gelişmesini önemsediklerini belirterek, “Beldemizdeki hayvancılığı tekrar eski günlerine döndüreceğiz” dedi. Belde girişinde sergilenen küçükbaş hayvan heykelleri ile dikkat çeken Gencek’te özellikle büyükbaş hayvancılığın tekrar gelişip yaygınlaşması için Belediye’nin de verdiği destek ile kooperatif bünyesinde hayvancılık bölgesine yönelik bir proje yürüttüklerini anlatan Uyar, bunun için bir imar çalışması da yaptıklarını söyledi. Kara Tavuk Çeşmesi  mevkisindeki araziyi komple imara dahil ettiklerini anlatan Uyar, su götürmek için çalışmalara başladıklarını da kaydetti. 
         Uyar, “Burayı komple imara aldık. Burada hayvancılık projemizin devreye girmesinin ardından göç ederek belde dışına giden insanımızı tekrar doğduğu topraklara gelmesini sağlamak istiyoruz. Bölgemizde eskiden hayvancılık çok canlı ve hareketliydi. Şimdi küçükbaş hayvancılık da bitti. Oysa eskiden dağ keçisinde bölgemizdeki hayvan varlığı 5-6 bin civarındaydı, şimdi 300’lere geriledi. Sorgun mevkisindeki hayvancılığa müsait  geniş arazinin ile gölet imkanımızın da olmasıyla önemli bir potansiyel yaratacağını düşünüyoruz. Silajlık ekimlerin de devreye girmesiyle bölgemizdeki insanları yeniden besiciliğe döndürmenin gayreti içerisindeyiz.”dedi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL