ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Gemi sevk ve idare sınavı

            BEYŞEHİR – Beyşehir’de, Denizcilik Müsteşarlığı ve Beyşehir Belediyesi Liman Başkanlığı tarafından ortaklaşa organize edilen ve 6’ıncısı düzenlenen gemi sevk ve idare belgesi sınavı yapıldı…

Gemi sevk ve idare sınavı

            BEYŞEHİR – Beyşehir’de, Denizcilik Müsteşarlığı ve Beyşehir Belediyesi Liman Başkanlığı tarafından ortaklaşa organize edilen ve 6’ıncısı düzenlenen gemi sevk ve idare belgesi sınavı yapıldı. Sınava katılanlar arasında bir bayanın yer alması dikkat çekti. Üniversite mezunu bayan, sınava kazandığı takdirde Beyşehir Gölü’nün ilk bayan kaptanı olacak.

            Sınav öncesi açıklamada bulunan 22 yaşındaki Ümmü Eren, Beyşehir Gölü’ne kıyısı bulunan Yeşildağ beldesinden sınav için ilçe merkezine geldiğini ifade ederek, “Üniversiteyi bitirdim. Balıkçı kayığı olarak bilinen teknemiz var. Ama ehliyetim olmadığı için kullanamıyordum. Sınavı kazanıp ehliyet alırsam artık Hacıakif ve diğer adalara da gidebileceğim. Gemi sevk ve idare belgesini seyahat için tekne kullanmak için alıyorum. Sınava giren ilk bayan aday olduğumu ben de burada öğrendim.”dedi.

            Bu arada, Beyşehir’de bugüne kadar yapılan 6 sınavda daha önce bir bayanın belge için müracaat ettiği ancak sınava girmediği öğrenildi. Öte yandan, adaylara   sınavda 20 soru yöneltilirken cevaplandırması için 40 dakikalık süre verildi.

 

            Sınava Konya ve diğer ilçelerinden de başvurular olduğu, Beyşehir’de 6’ıncısı yapılan sınavlarda bugüne kadar 517 kişinin gemi sevk ve idare belgesi aldığı öğrenildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL