ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Göl Feneri Yaşlıları Unutmuyor

              BEYŞEHİR – Dernek başkanı ve yönetim kurulu üyeleri bu ziyaretlerde; yaşlılarla sohbet edip, onların sorunlarını dinlerken, çeşitli hediyeler verildi.        ..

Göl Feneri Yaşlıları Unutmuyor

 

            BEYŞEHİR – Dernek başkanı ve yönetim kurulu üyeleri bu ziyaretlerde; yaşlılarla sohbet edip, onların sorunlarını dinlerken, çeşitli hediyeler verildi.
            Dernek başkanı Hasan Takavcı yaptığı açıklamada, toplumdaki sosyal bağları güçlendirmek, kardeşlik bağlarını pekiştirmek amacıyla yaşlıların unutulmaması ve her daim yanlarında olacaklarını söyledi.
            Takavcı açıklamasında; Göl Feneri Derneği Aşevi çalışmalarıyla yaklaşık 150 kişiye yemek imkanı sunuyor, bizde yönetim kurulu üyelerimizle beraber yemek hizmeti sunulan insanları zaman zaman ziyaret edip, sağlık durumlarını ve bir ihtiyaçları olup olmadığı soruyoruz. Bugünde böyle bir ziyaret gerçekleştirdik. Yönetim kurulumuz yeni bir karar alarak sadece yemek verdiğimiz insanları değil de, ziyarete ihtiyacı olan kişileri de ziyaret ettik. Yaşlı insanların ziyaret edilmeye, hallerinin hatırlarının sorulmaya ihtiyacı var bizde bu eksikliği gidermek için ilk adımı attık. Her hafta Cuma günü Cuma namazı çıkışında aşevinde buluşarak ziyarete ihtiyacı olan insanları ziyaret etmeyi düşünüyoruz.

 Ziyaret Edilen Evlerin Temizlikleri ve Bakımları Yapılacak

            Takavcı Açıklamasında; aşevi tarafından verilen yemeklerden memnun olup olmadıklarını sorduk eğer bir düzeltme gerekiyorsa onları yapacağız. Bunun dışında yemek istemeyen yaşlı kardeşlerimiz denk geldi bunlardan da evlerinde eksik olan  kuru gıdaların listelerini alarak  onların ihtiyaçlarını belirledik. En kısa sürede bunları onlara ulaştıracağız. Ziyaret ettiğimiz insanların ev temizliği ve duvarlarının boya ihtiyacı olan evler tespit ettik. Bu insanlara en kısa sürede  daha güzel bir  ortam hazırlayacağız dedi.  

 Bu Ziyaretler Gönüllülere Bir Terapi Ortamı Sağlıyor

             Özellikle yaşlı insanlarımızın, özürlü insanlarımızın belki yemek ihtiyaçları var, Belki de gıda ihtiyaçları var ama bunlardan daha önemlisi sevgiyi ihtiyaçları var, ziyaret edilmeye ihtiyaçları var hal hatır sorulmaya ihtiyaçları var. Bu tür gezilere katılan vatandaşlarımızda  birebir rehabilitasyon manası görüyorum, bu ziyaretlerde elinizdeki imkanların, değerlerin farkına varıyorsunuz küçük dertlerin size neden rahatsızlık verdiğini, bunlara neden üzüldüğünüzü anlam veremiyorsunuz. Bu gezilere katılan gençlerimizin veya insanlarımızın bir nevi ruhi rahatlamaları bir nevi rehabilite edilmesi manasında çok güzel duygular yaşatıyor. Bu duyguları tüm Beyşehir halkının yaşamasını istiyoruz herkesi bekliyoruz. Bu ziyaretlere  katılmak isteyen yönetim kurulumuz dışındaki  her vatandaş katılabilir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL