ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Görme Engelli Öğrencinin Mezuniyet Sevinci

        BEYŞEHİR – Görme engelli olmasına ve tüm zorluklara rağmen Beyşehir Lisesi’nde tahsil yaşamını 4 yıldır devam ettiren 18 yaşındaki Abdullah Alaboğa’ya 2011-2012 eğitim yılının sonunda karne heyecanını..

Görme Engelli Öğrencinin Mezuniyet Sevinci

 

      BEYŞEHİR – Görme engelli olmasına ve tüm zorluklara rağmen Beyşehir Lisesi’nde tahsil yaşamını 4 yıldır devam ettiren 18 yaşındaki Abdullah Alaboğa’ya 2011-2012 eğitim yılının sonunda karne heyecanını mezuniyet sevinciyle birlikte yaşadı. Karnesiyle birlikte Teşekkür Belgesi alan Abdullah Alaboğa, “Beyşehir Lisesi’nin tek engelli öğrencisi olduğunu vurgulayarak, “Fakat engeli, engel olarak görmemek önemli olan. Bu konuya herkesin bakış açısıyla bakmıyorum. Bana göre, engellilik, yapmak istediğiniz bir işi yapamadığınız zaman ortaya çıkan bir durum. Ben şu anda 4 yıl önceki gibi, ‘buradan mezun olacağım ve üniversiteyi kazanacağım’ demiştim. İlk olan mezuniyeti atlattım ve bana göre bu engelleri aşmamızın bir ifadesi, bu anlamda ben kendimi engelli olarak görmüyorum” dedi.
       İlköğretimini Görme Engelliler Okulu’nda yatılı olarak tamamladığını ifade eden Alaboğa, “Okul ile yurdun ayrı ayrı binalarda olmasına rağmen orada da bir zorluk çekmeden mezun oldum. Ailem karşı çıkmasına rağmen Beyşehir Lisesi’ne kayıt olarak tahsil yaşamını devam ettirmeye karar verdim. Liseye başladıktan sonra her şeyin iyiye gittiğini gördüm ve bana bu konuda karşı çıkanlar sonradan pişman oldular” diye konuştu. Alaboğa, “Babama ve aileme öncelikle beni okutup bu noktaya getirdikleri için çok teşekkür ediyorum. Görme engelim doğuştan ve göze gelen kılcal damarlarım yetersiz olduğu için doğuştan bu şekilde hayatını idame ettiriyorum. Bu durumumdan da gayet memnunum. Ufak tefek sıkıntılar olsa bile bunlar gayet doğal şeyler ve gözlerim açık olsa belki yine aynı sıkıntıları yaşardım, diyorum. Öğretmenlerim bana çok yardımcı oldular ve hepsine ayrı ayrı minnettarım. Her birine ayrı ayrı teşekkürlerimi, sevgilerimi, saygılarımı iletiyorum. Bu okulda bana hakkı geçen tüm öğretmenlerimden, arkadaşlarıma da hepsinden helallik dilemek istiyorum” şeklindi konuştu. Hayallerine ulaşmak istediğini, üniversite eğitimiyle hukuk okumak ve avukat olmanın en büyük ideali olduğunu anlatan Alaboğa, “Üniversite sınavının ilk aşamasına girdim, çok da iyi geçti. Şimdi ikinci aşamasına gireceğiz. Sınav konusunda elimden geleni yapıp takdiri Allah’a bırakacağım. Bu arada, güzel bir teşekkür belgem var ve bana babalık, ağabeylik yapan Musa Göker hocama da söz vermiştim. Teşekkür belgesini alarak ona verdiğim sözü tutmanın da ayrı bir gururunu yaşıyorum” dedi.
      Beyşehir Lisesi Müdürü İbrahim Yavaş da, görme engelli olmasına rağmen 4 yıllık eğitim dönemini tamamlayarak okuldan mezun olan öğrencisi Alaboğa’yı tebrik etti. Öğrencisinin çok Çalışkan, başarılı bir öğrenci olduğunu, aynı zamanda okul başkanlığı görevi de yürüttüğünü vurgulayan Yavaş, “Abdullah inşallah bundan sonra da çok başarılı olur. Kendisine bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum” diye konuştu.
       Karnesini ve teşekkür belgesini alan Alaboğa, Beyşehir Lisesi Müdürü İbrahim Yavaş ve bazı öğretmenleriyle birlikte objektiflerin karşısına geçerek hatıra fotoğrafı çektirdi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL