ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Halk ozanları, 28 Şubat’ı Ti ye Aldı

           BEYŞEHİR – Derbent İlçe Belediyesi tarafından Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen “28 Şubat Aşıklar Şöleni” adlı programa, ilçe halkının ilgisi de yoğun oldu. Salonu tamamen dolduran..

Halk ozanları, 28 Şubat’ı Ti ye Aldı

 

         BEYŞEHİR – Derbent İlçe Belediyesi tarafından Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen “28 Şubat Aşıklar Şöleni” adlı programa, ilçe halkının ilgisi de yoğun oldu. Salonu tamamen dolduran vatandaşlar, yaklaşık 3 saat süren programda aşıklara zaman zaman alkışlayarak destek oldu.
         Şölene geçtiğimiz günlerde Kars’ta yapılan ve 160 halk ozanı arasında birinci gelen Konyalı Öksüz Ozan’ın da aralarında olduğu, Aşık Zekeriya Özhani, Aşık Yağız Ozan, Aşık Zikri Aliyar, Aşık Mehmet Ataroğlu gibi 5 halk ozanı ve aşık katıldı.
         Şölene İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, çevre beldelerin belediye başkanları, İlçe Milli Eğitim Müdürü İshak Akyazıcı, İlçe Emniyet Amiri Komiser Yardımcısı Coşkun Ergen ve daire amirlerinin yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Etkinliği  ilçeye bağlı Çiftliközü Beldesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Süleyman Akıncı da AK Parti’ye mensup meslektaşları ile yan yana oturarak programın sonuna kadar birlikte izledi. Programın sonunda ise sahneye davet edildiğinde bir aşığa teşekkür belgesini veren Akıncı, ardından etkinliğe katılan tüm ozanların elini sıktı.
          Programda sahne alan halk ozanı ve aşıklar ellerine aldıkları sazlarıyla ve zaman zaman iğneli sözleriyle 28 Şubat dönemi  ile bu dönem sebebiyle yargılanarak cezaevine düşen isimleri de taşlayarak tiye aldı. Yaklaşık 3 saat devam eden programda salonu dolduran katılımcılar, aşıklar ve halk ozanlarına alkışlarıyla destek verdi. Programın sonunda ise halk ozanı ve aşıklara teşekkür belgeleri şöleni izleyen protokol tarafından verildi.

TARİHE KARA BİR LEKE…

          Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, programın ardından yaptığı açıklamada, daha önce de ilçede bu tür programları düzenlediklerini, ilçe halkının aşıkları çok sevdiğini vurguladı. Diğer taraftan, 28 Şubat sürecinin Türk tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirten Acar, “Hem hak, hem  özgürlükler, hem de ekonomimiz açısından ciddi bir darbe dönemi olmuştur. Bin yıl süreceği söylenmiştir, halkımız bunlara ancak 10 yıl tahammül edebilmiştir. 28 Şubat, çeşitli etkinliklerle, konferanslarla değerlendirilirken, biz ise aşıklarla değişik bir değerlendirme olarak taşlayalım dedik. Bu da gördüğünüz gibi çok büyük ilgi gördü. Ben farklı bir şey olduğunu düşünüyorum ve hatıralarda bu 28 Şubat süreci yanlışlıkları ile farklı bir tarih olarak kalacaktır”dedi. Programda en çok aşıkların kadınlarla erkekler arasındaki taşlamasını çok ilginç bulduğunu belirten Acar, önümüzdeki zaman içerisinde mümkün olursa bu aşıklar şöleni etkinliklerini uluslar arası bir boyuta dönüştürmek arzusunda olduklarını da sözlerine ekledi.
          Derbent ilçesindeki aşıklar şöleninde sahne alan ve Kars’taki yarışmada 160 aşık arasında birinci geldiğini vurgulayan Ahmet Yıldırım (Öksüz Ozan) ise, 28 Şubat’la ilgili aşıklar olarak  ilk kez böyle bir programa katıldıklarını söyledi. 28 Şubat bağrımızda bir sivilcedir, bir yaradır. Bu da pansuman olmuş, tedavi olunmuştur” diye konuşan Yıldırım, şu değerlendirmeyi yaptı: “Herhangi bir zararı kalmamıştır. İnşallah bundan sonra böyle olumsuz bir şey daha yaşamayız millet ve devlet olarak. Tabii ki güzel her şeyi alkışlarız, çirkin olanı da eleştiririz, yereriz. Biz halk ozanlarının geleneği, göreneğidir bu. Babamız da olsa onu taşlarız, yanlış yapınca… Düşmanımız  da olsa iyi bir şey yaptığında överiz, methederiz, göklere çıkarırız. Bugün de biz bunu yaptık. 28 Şubat’ı karınca kaderince, dilimizin döndüğünce, eleştirmeye, yorumlamaya çalıştık. Programımız bu mecrada devam etti ve bitti.”
  Yıldırım,   darbeci oldukları iddiasıyla halen cezaevinde olan isimlerle ilgili olarak ise, “Adaletin kestiği parmak acımaz. İnşallah adalet yerini bulur. Hiç kimseye haksız bir yere muamele yapılmaz. Kim neyi hak ettiyse, o mecrada ceza alır ya da berat eder. Bu da hakimlerin, savcıların vicdanına kalmış. Onların elindedir. Şu anda  biz de onlara bir şey diyemeyiz. Hukukçu değilim, hukuksal yorum yapayım. Biz sazımızla, sözümüzle her şeyi söyleriz. Allah herkese kolaylık versin derim. İnşallah, yapanlar da pişman olmuşlardır, ‘keşke yapmasaydık’ demişlerse ne mutlu bizlere diyorum.”ifadesini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL