ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Hayır market’e yapılan hayırlar vergiden düşülebiliyor

             KONYA – Ribat Eğitim Vakfı Konya Aşevi Müdürü Hasan Kaya, yaptığı açıklamada, gıda, zücaciye ve giyim reyonundan oluşan “hayır market” adını verdiklerini gıda bankasına..

Hayır market’e yapılan hayırlar vergiden düşülebiliyor

 

           KONYA – Ribat Eğitim Vakfı Konya Aşevi Müdürü Hasan Kaya, yaptığı açıklamada, gıda, zücaciye ve giyim reyonundan oluşan “hayır market” adını verdiklerini gıda bankasına giren her ürünün ihtiyaç sahibi kişilere market mantığı ile ulaştırıldığını söyledi.
           İhtiyaç sahibi kişilerin neye ihtiyacı varsa hayır markette kendisinin belirlediğini belirten Kaya, “Miktarını ise biz belirliyoruz. Tamamını bir kalemde alma yerine neye ihtiyacı varsa kendisi belirleyebiliyor. Sadece gıda marketinden aylık 300 aileye gıda yardımında bulunuyoruz. 350 aileye kahvaltılık yardımı yapıyoruz. 400 aile ise her türlü giyim malzemesi yardımından istifade ediyor.  Marketimizde zücaciye  reyonumuz da bulunuyor. İhtiyaç sahibi ailelerin evlerine tesbite gittikten sonra mutfaklarında görülen bir eksik, ihtiyaç varsa bu bölümden tamamlıyoruz. Giyim reyonunda ise nişan elbisesinden çorabına, ayakkabına her türlü giyim malzemesini buradaki kabinlerimizde giydirmek suretiyle ihtiyaç sahibi ailelerimizi yararlandırıyoruz ”dedi.
          Daha önce gıda poşeti şeklinde başlattıkları uygulamayı yeni sistemde gıda bankası uygulaması şekline dönüştürdüklerini anlatan Kaya, “Yani hayır marketi şekline dönüştürdük. Hayır marketinde bütün ürünlerimiz barkotla girip, barkotla çıkmaktadır. Burada devletimizin de esnaflarımıza, sanayicilerimize, hayır sahiplerine sağladığı bir kolaylık da devreye girmiş oldu. Bu yaptıkları yardımları vergilerinden düşebilmektedirler. Bu uygulamaya da girmiş durumdayız.”dedi.
          Kaya, Ribat Eğitim Vakfı olarak “Veren el ile alan el arasında köprü olmak” için yola çıktıklarını ve kuruluş amaçlarının bu olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL