ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

HEM’den Yıl sonu sergisi

        BEYŞEHİR – Esence Mahallesi’nde düzenlenen yıl sonu sergisi törenine Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Macit,..

HEM’den Yıl sonu sergisi

        BEYŞEHİR – Esence Mahallesi’nde düzenlenen yıl sonu sergisi törenine Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Macit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gündüz, daire amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, şehir merkezlerinde olduğu gibi ilçeye bağlı yerleşim merkezlerinde de yaşayan insanların medeniyetin tüm imkanlarından faydalanmasını istediklerini söyledi. Başıbüyük, açılan kurslarda katılımcıların meslek öğrenip sanatını geliştirirken, ev ekonomisine de katkıda bulunduğunu, bu tür faaliyetlere katılarak sosyalleştiklerini söyledi.
        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, mahalle sakinlerine seslenerek, açılması gereken hangi kursların olması isteniyorsa müracaat etmelerinin yeterli olduğunu, gerek Belediye, gerekse Halk Eğitim Merkezi olarak gerekli her türlü desteği vereceklerini söyledi.
        Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gündüz de, Esence Mahallesi’nde sona eren ahşap dekoratif süsleme ve yatak odası hazırlama kurslarının ardından Beyşehir’de bu yılki ilk yıl sonu sergilerini açtıklarını dile getirerek, “HEM olarak geçen yıl 440 kurs açtık ilçemiz genelinde. Bu yıl daha önümüzde 6 aylık bir süre var açtığımız kurs sayısı şimdiden 472 olmuş. Yani, daha yılın ortasında geçen seneki toplam sayıyı geçmişiz. Beyşehir, Konya’da en fazla kurs açan ilçelerden birisidir. Esence, Çiçekler ve Avdancık mahallelerimizde açtığımız kurslarımıza toplam 364 kursiyerimiz iştirak ederken, Halk Eğitim Merkezi olarak şu anda kursiyer sayımız 8 bin 500 civarındadır. Kurs sayısı ve kursiyer konusunda çok iyi bir konumdayız ilçe olarak. Hedefimiz; kurs sayımızı 555’e, kursiyer sayımızı ise 10 bine yükseltmektir” dedi.
         Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verilirken, yıl sonu sergisi protokol tarafından açıldı. Protokol, açılışın ardından sergiyi gezerek usta öğreticilerden bilgi aldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL