ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Her besiciye 20 baş hayvan

             HÜYÜK – İmrenler Belde Belediye Başkanı Ahmet Refik Şenönder, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Yasası çıktıktan sonra devreye koymak üzere planladıkları projeleri bölgesel..

Her besiciye 20 baş hayvan

 

           HÜYÜK – İmrenler Belde Belediye Başkanı Ahmet Refik Şenönder, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Yasası çıktıktan sonra devreye koymak üzere planladıkları projeleri bölgesel hale getirdiklerini vurgulayarak, “Bölgemizin kalkınması amaçlı gerçekleştireceğimiz organize hayvancılık projesinden yararlanmak için 160 besicimiz müracaat etti. Projeden istifade etmek isteyen çok daha fazla besici başvurusu oldu ancak,biz her aileden bir üyeyi kabul ettik. Bölge dışından başvuruları ise kabul etmedik. Müracaatlar sona erdi”dedi.

            Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği projenin TOKİ Başkanlığı’nın destek verdiği 649 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirileceğini belirten Şenönder, “Proje kapsamında her besiciye 20 büyükbaş hayvan imkanı sunulacak. Bunun dışında 20 büyükbaş hayvan kapasiteli yarı açık ahır, bakıcı konutu, yem depolama ve süt sağım alanı ile buzağı koruma alanı gibi çağın gerektirdiği son sistem tam teşekküllü tesisler olacak. Hüyük bölgesinde bu proje bir ilk olacak. Gelecekte büyükbaş hayvan kapasitesini 50 veya 100 başlığa çıkarmayı düşünen projeden istifade edecek besicilerimiz için ise ayrıca azami 3 bin metrakarelik alanlar da sunabileceğiz. Bu proje bölgesel kalkınmayı hedeflediğinden, Tarım-Köy uygulamalı bir proje olacak. Hayvancılık projesi, Türkiye’nin en ucuz maliyetli, en düşük projesi olacak. Aynı, beldemizde hayata geçirilen Tarım-Köy konutları gibi ucuz maliyetli olacak. Bilindiği gibi bölgemizde organize hayvancılık alanı bulunmamaktaydı. Çalışmalarımız neticesinde bölgemizde besi yetiştiriciliği ve süt sığırcılığı imkanlarını daha iyi koşullarda yapılır hale getireceğiz. İnşallah,  bölge hayvancılığının gelişmesinin yanısıra, bölgemize ekonomik anlamdan da büyük katkılar sağlayacak bir proje olacağına inanıyorum. Projenin genel tahmini maliyeti ise proje brifinginden sonra belli olacak ve tahmini maliyet açıklamasını daha sonra yapacağız.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL