ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

İldeniz Türkiye şampiyonu

              15-16 Yaş Okullar Arası Greko-Roman ve serbest stil Türkiye Güreş Şampiyonası Karaman Kazım Karabekir Spor Salonu’nda yapıldı.             Şampiyonaya 41 ilden yaklaşık 350..

İldeniz Türkiye şampiyonu

 

            15-16 Yaş Okullar Arası Greko-Roman ve serbest stil Türkiye Güreş Şampiyonası Karaman Kazım Karabekir Spor Salonu’nda yapıldı.

            Şampiyonaya 41 ilden yaklaşık 350 sporcu iştirak etti. Serbest stil 85 kiloda mücadele veren Beyşehirli güreşçi İldeniz Savran yaptığı 4 maç sonunda kilosunda Türkiye şampiyonluğunu kazandı. Antalya Elmalı Yusuf Önertoy Çok Programlı Lisesi 2’inci sınıf öğrencisi olan Savran, finalde Bursalı rakibi Aykut Işık’ı her iki sette de 1-0 ve 3-0’luk neticelerle mağlup ederek serbest stil yıldızlar 85 kiloda Türkiye’nin en iyisi olduğunu ispatladı.

            Şampiyonada altın madalya kazanan İldeniz Savran Beyşehir’e dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada, başarısının sırrını disiplinli ve sıkı çalışmaya bağladı. Geçen sene de 73 kiloda Türkiye birincisi olduğunu vurgulayan Savran, “İkinci kez aynı başarıyı yakaladım. Bundan sonraki hedefim milli forma altında daha büyük başarılara imza atmaktır.”dedi.

      Başarılı güreşçiyi yetiştiren antrenörü Adil Yollar ise, Beyşehirli sporcusunu elde ettiği şampiyonluktan ötürü kutladı. Savran’ın Beyşehir’in gururu bir sporcu haline geldiğini belirten Yollar, “Beyşehir’den ikinci kez Türkiye şampiyonunu çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız; Türk milli takımına güreşçi yetiştirmek. Bunu da böyle başarılı sporcularımız sayesinde elde ediyoruz. İldeniz, bu başarısıyla Haziran ayında Aydın’ın Kuşadası ilçesinde düzenlenecek zafer kupasında ülkemizi ay yıldızlı forma ile temsil edecek. Sporcumuza bu şampiyonada da başarı  diliyorum.”dedi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL