ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Jandarma’dan Silah Operasyonu

         BEYŞEHİR – Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kalem görünümlü suikast tabancası imal edip satmaya çalışan bir şebekenin bölgede faaliyet yürüttüğü..

Jandarma’dan Silah Operasyonu

         BEYŞEHİR – Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kalem görünümlü suikast tabancası imal edip satmaya çalışan bir şebekenin bölgede faaliyet yürüttüğü bilgisine ulaştı. Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaklaşık 9 ay süren teknik ve fiziki takibi sonucunda Beyşehir ve Konya il merkezinde dün 14 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Jandarma tarafından düzenlenen operasyon kapsamında  14 şüpheli gözaltına alındı.

TEK ATIM MERMİ İLE KULLANILIYOR…

Şüphelilerin silahları  kendilerine ait atölyede ürettikleri, kalem görünümlü suikast tabancalarını ise 7,65 milimetre çapında tek atım mermi ile kullandıkları öğrenildi.

Jandarmanın şüphelilerin işyeri, ev, araç ve üzerlerinde yapılan aramalarda ise 52 kalem görünümlü suikast tabancası, 142 adet yasa dışı ve özel üretim olan kısa namlulu pompalı av tüfeği, 5 adet yasa dışı tek kırma av tüfeği  ve çok sayıda kalem silah yapımında kullanılan teknik malzeme ele geçirildi.

Jandarma tarafından gözaltına alınarak Beyşehir ilçe merkezine getirilen şüpheliler, Beyşehir Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Şüphelilerin Jandarma’daki sorgularının tamamlanmasının ardından organize silah kaçakçılığı suçlamasıyla Beyşehir Adliyesi’ne sevk edildi. Geniş güvenlik önlemleri altında gruplar halinde adliyeye getirdi. Şüphelilerle birlikte jandarma, operasyonda ele geçirilen 199 adet kalem görünümlü suikast silahı ve yasa dışı kısa namlulu pompalı av tüfeği ile suikast silahı yapımında kullanıldığı öne sürülen çok sayıda teknik malzemeyi de adliyeye getirildi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL