ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kaçak avlanmaya, sıkı takip

             Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri, Beyşehir Gölü’nde 15 Mart’tan itibaren başlayan su ürünleri avlanma yasağı nedeniyle göl üzerindeki kaçak avlanmaya yönelik denetimlerini sıklaştırdı…

Kaçak avlanmaya, sıkı takip

 

           Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri, Beyşehir Gölü’nde 15 Mart’tan itibaren başlayan su ürünleri avlanma yasağı nedeniyle göl üzerindeki kaçak avlanmaya yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

            Gölde 15 Haziran’a kadar yasak olan amatör avcılığı da takip ve mercek altına alan Jandarma ekipleri, kıyılarda tesbit ettiği olta meraklılarını yasağın başladığı günlerde ilk etapta uyararak faaliyetinden men ederken, önümüzdeki günlerden itibaren ise idari para cezası uygulamasına başlayacağı  bildirildi. Beyşehir Gölü’nde amatör avcılığa da profesyonel avcılarda olduğu gibi kişi başı uygulanacak ceza miktarı 857 lira olarak öngörülüyor. Ancak, Beyşehir Gölü milli park kapsamında olduğu için bu ceza iki katı olarak uygulanıyor.

            Öte yandan, Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı’nın yasağın başladığı 5 günden bu yana su ürünleri kanununa muhalefet ettiği gerekçesi ile 3 balıkçı hakkında toplam 5 bin 142 liralık idari para cezası uyguladığı öğrenildi.

            Jandarma ekiplerinin, Mada Adası yakınlarında balıkçı teknesi ile göle ağ atarken suçüstü yaptığı 3 kişiye 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’na muhalefet ettiği gerekçesiyle kişi başı 857 liranın iki katı olan bin 714 lira para cezası kestiği, uygulanan toplam ceza miktarının 5 bin 142 liraya ulaştığı, ayrıca  ele geçirilen 700 metre kör ağa el konulduğu bildirildi.

            Kaçak avcılığa yönelik denetim ve kontrollerin hem karadan, hem de göl üzerinden 24 saat süreyle yasak dönem sona erinceye kadar aralıksız süreceği kaydedildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL