ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kızılay’dan kurban kampanyası

Türk Kızılayı, 2013 yılı kurban kampanyası kapsamında isteyenlere kurban vekaleti ödemelerinde 4 taksit imkanı sunuyor.  Türkiye Kızılay Derneği Beyşehir Şubesi Başkanı Nurettin Koçer, düzenlediği basın toplantısında düzenlenen kurban kampanyası hakkında..

Kızılay’dan kurban kampanyası

Türk Kızılayı, 2013 yılı kurban kampanyası kapsamında isteyenlere kurban vekaleti ödemelerinde 4 taksit imkanı sunuyor. 

Türkiye Kızılay Derneği Beyşehir Şubesi Başkanı Nurettin Koçer, düzenlediği basın toplantısında düzenlenen kurban kampanyası hakkında bilgi verdi. Koçer, bu yıl kampanyanın ‘kurban bereketi bir yıl sürsün’ sloganı ile İslami kurallar, hijyen ve şeffaflık ilkeleri doğrultusunda yürütüldüğünü vurguladı, vatandaşların gönül rahatlığı ile Türk Kızılayı aracılığıyla kurban vecibelerini yerine getirebileceğini söyledi.

Genel merkez tarafından verilen talimat doğrultusunda sorumluluk alanındaki Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinde de kampanyanın başlatıldığını vurgulayan Koçer, 14 Ekim’e kadar süreceğini belirtti.

Türk Kızılayı tarafından kampanya kapsamında temin edilen kurbanlıkların İslami şartlara uygun bir biçimde kesildiğini, din görevlilerinin de  kesime eşlik ettiğini aktaran Koçer, tüm kurbanlıkların veteriner kontrolünde ve noter huzurunda kesiminin gerçekleştirildiğini söyledi.

Kampanya çerçevesinde bir hisse kurban vekalet bedelinin yurtiçinde 575, yurtdışında ise 300 lira olarak belirlendiğini kaydeden Koçer, şu bilgileri verdi:

“Yurtdışında Afrika, Asya ve Balkan ülkelerinde de kesimler yaptırılmakta ve oradaki ihtiyaç sahiplerine de dağıtımı yapılmaktadır. Bunun bedeli de 300 liradır. Şubemiz kanalıyla kampanyaya makbuz karşılığında katılınabileceği gibi, internet yoluyla www.kizilay.org.tr adresinden ve 168 numaralı bağış hattı vasıtasıyla ücretsiz çağrı merkezi ve Türk Kızılay’ı hesabı bulunan banka şubelerinden de ücretsiz havale yolu ile ödeme yapılabilmektedir.”

Bankalar kanalıyla yapılacak ödemelerde dekonta mutlaka bağışçının adını, soyadını, TC numarasını ve yatırdığı kurban vekalet bedelini yazdırmasını isteyen Koçer, internet ve 168 bağış hattı kanalıyla  4 taksit imkanından da istifade edilebileceğini ifade etti. 

Kurban bağışlarından elde edilen etlerin 800 gramlık kutular içerisinde Et ve Süt Kurumu işbirliği ile daha sonra konservelendiğini de belirten Koçer, “Bu konservelerden birer kutu, bir teşekkür mektubu ve ayrıca kurbanın nasıl kesildiğine dair görüntülerin yer aldığı bir CD ile beraber bağışçıya gönderilmektedir. Ayrıca, kesim sonrasında vekalet veren kişiye kesimin yapıldığı da SMS yoluyla bildirilmektedir. Beyşehir’in yanısıra, Hüyük ve Derebucak ilçelerimizdeki vatandaşlarımız da şubemiz aracılığıyla vekalet yoluyla kurban bağışında bulunabilirler. Biz, aslında bunu bir kurban bağışı olarak değil kurban ibadetinin yerine getirilmesi olarak nitelendiriyoruz. Türk Kızılayı da vatandaşlarımızın bu dini vecibesini yerine getirmesini sağlamış olmaktadır.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL