ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Konya Kültürü İzmir’de

            BEYŞEHİR – Bu yıl ilki yapılacak olan festival 30-31 Ocak / 1-2 Şubat 2014 tarihleri arasında İzmir Enternasyonal (İzfaş) Fuar Merkezinin 1 ve 2..

Konya Kültürü İzmir’de

            BEYŞEHİR – Bu yıl ilki yapılacak olan festival 30-31 Ocak / 1-2 Şubat 2014 tarihleri arasında İzmir Enternasyonal (İzfaş) Fuar Merkezinin 1 ve 2 nolu hollerinde gerçekleştirilecektir.
            Konyalılar Vakfı, Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu ve İZAN Organizasyon Danışmanlık İnşaat İthalat İhracat Ltd. Şti. İşbirliği ile düzenlenmekte olan festivalde sanatsal ve tanıtım sergileri, Mevlana ruhu, müzik dinletileri, gösteriler,  yarışmalar, paneller, söyleşiler, yöresel ürün tanıtımları, Konya ve yörelerine mahsus bir dizi kültürel aktiviteler ile; dostluk sevgi ve barış içinde gurbetteki Konyalı hemşehrileri buluşturmak, yeni yetişen nesile Anadolu kültürünü ve adetlerini aktarmak amaçlanıyor.

            Konuyla ilgili bir açıklama yapan Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet AYDOĞAN: “Bu yıl birincisini yapacağımız festival ile tüm Ege bölgesinde Konya’ mızın yetiştirdiği, sahip olduğu turistik ve tarihi değerlerini daha iyi tanıtmak ve bu festivalin devamlılığının sağlamak öncelikli hedefimizdir. İddia ediyor ve umuyorum ki, tüm hemşehrilerimizin ve bölge halkının katılımıyla oluşacak bu eğlenceli atmosferde Konya’ mızın göz ve gönül zenginliğini hep birlikte göreceğiz. Bu festival ile Ege’ de yeni bir milat yazacağımıza inancım tamdır. Festivale katılacak tüm devlet erkanına, sponsorlarımıza, hemşehrilerimize ve Anadolu’ muzun tüm güzel insanlarına festivalde buluşmak ümidiyle şimdiden teşekkür ediyorum.” Dedi.
            Festival süresince başta Konya Valiliği olmak üzere, İlçe belediye ve Kaymakamlıkları, Ticaret ve Sanayi odaları, Borsa, Konya’lı ve diğer sivil toplum kuruluşları, Federasyonlar, Ege Bölgesine yayılmış tüm derneklerin katılımının gerçekleşeceğini, bölgesel firma ürünlerinin yer alacağı standlar ile kurum ve kuruluşların tanıtımının sergileneceği, yöresel sanatçı konserleri, semazen ve kaşık ekibi gösterilerin gün boyu süreceği bildirildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL