ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Metruk binalar polisin gözetiminde

          BEYŞEHİR – İlçe merkezinde son dönemde madde bağımlılığının üst noktalara tırmanması üzerine harekete geçen Beyşehir İlçe Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün koordinesinde gençliği topluma kazandırma ve..

Metruk binalar polisin gözetiminde

 

        BEYŞEHİR – İlçe merkezinde son dönemde madde bağımlılığının üst noktalara tırmanması üzerine harekete geçen Beyşehir İlçe Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün koordinesinde gençliği topluma kazandırma ve madde bağımlılığından koruma ve uzaklaştırma projesini hayata geçirdi.
        Bu çerçevede önce ilçede yaşayan madde bağımlısı ve maddeye ilgi ve özenti duyan bireylerin tesbiti gerçekleştirildi. Büyük bölümü parçalanmış ailelerin çocukları olduğu belirlenen madde bağımlısı gençlerin anne ve babaları ile de iletişime geçen polis ağabeyleri,tedavilerinin yapılması için çalışma başlattı. Her madde bağımlısı genç, bir polis ağabeyinin denetim ve gözetimine alınırken, uzun uğraşların ardından tedavi olmaya ikna edilen 5 genç Ankara ve Adana’daki AMATEM merkezlerine sevk edildi.
       Beyşehir’de madde bağımlısı gençlerin 14-19 yaş arasındaki gençler olduğunu da belirleyen Toplum Destekli Polis Amirliği’ne bağlı ekipler, ilçe merkezinde kış döneminde meskenleri haline dönüşen metruk binaları da takip ve kontrol altına aldı.
       Polis ekipleri, zaman zaman yapılan ani baskınlarda metruk binalarda bağımlıların kullandığı maddelerin boş kutu ve şişelerine rastlarken, ev sahiplerine ise bilgi vererek kontrol altında bulundurmasını istedi.
      Polis yetkilileri, madde bağımlılığının Türk Ceza Kanunu’nda suç olarak tanımlanmaması nedeniyle sürekli şikayete konu olan bağımlılara karşı herhangi bir yaptırımlarının olmadığından yakınırken, ancak suça karışmaları halinde yasal işlem başlatılabildiğine dikkat çekti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL