ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kore gazilerinin buluşması

         BEYŞEHİR – Beyşehir’de düzenlenen tören, Kore gazilerini yıllar sonra bir araya getirdi. Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir,..

Kore gazilerinin buluşması

         BEYŞEHİR – Beyşehir’de düzenlenen tören, Kore gazilerini yıllar sonra bir araya getirdi. Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurt, daire amirleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, Beyşehirli Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu gazileri ile bir grup öğrenci katıldı.

KIYAFETLERİYLE KATILDILAR…

         Beyşehir’de yapılan törenlere resmi kıyafetler giyerek katılan Beyşehirli 3 Kore gazisi, Atatürk anıtına, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenginin ardından Beyşehir şehit aileleri ve gazileri adına birlikte çelenk koydu. Törene koltuk değnekleriyle en ön saflarda katılan Kore Gazisi 84 yaşındaki Durmuş Erkan ise, bir süre sonra yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle ayakta durmakta güçlük çekince getirilen bir sandalye üzerinde oturarak programı izledi. Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşma, okunan şiirlerin ardından buradaki tören sona erdi. Protokol daha sonra Beyşehir Şehitlik Anıtı’nı ziyaret etti. Burada protokol ve gaziler İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan tarafından yapılan duaya katıldı. Tören alınandan ayrılırken gazetecilerin yönelttiği sorulara cevap veren Kore Gazisi Durmuş Erkan, Kore gazisi diğer arkadaşlarını uzun yıllardan beri görmediğini, tören münasebetiyle buluşarak bir araya geldiklerini söyledi.
GAZİLER, YENİ AÇILAN YUVALARINDA
            Protokol mensupları ve gaziler daha sonra yeni kurulan Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler ile Muharip Gazileri Beyşehir Temsilciliklerini ziyaret etti. Kaymakam Muzaffer Başıbüyük, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı’nda 250 bin civarında şehit verildiğini ve bu savaşın çok önemli, varlık yokluk savaşı niteliğinde olduğunu söyledi. Başıbüyük, devletin şehitlerin bugünde hatırlanması ve şehitliğin öneminin vurgulanması amacıyla Bakanlar Kurulu kararıyla 18 Mart tarihini şehitler günü olarak belirlediğini kaydetti.
           Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, dul ve Yetimler ile Muharip Gazileri Beyşehir Temsilcisi Mehmet Gümüşkan ise, konuşmasında, Beyşehir’de 31 şehit ile 100’ün üzerinde yaşayan Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu gazisi olduğunu, Biri Beyşehir’de, diğerleri ilçe dışında yaşayan Beyşehirli Kore gazilerini de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99.yıldönümü münabebetiyle düzenlenecek etkinlik ve törenlere katılmak üzere yıllar sonra biraraya getirdiklerini söyledi.
           18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 99. yıldönümü nedeniyle Beyşehir Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’nde de Çanakkale konulu bir program düzenlendi. Programda, tarihten Çanakkale destanına ilişkin fotoğrafların yer aldığı bir sergi de ziyarete açıldı. Bu arada, Fatih Camisi’nde dün ikindin namazından önce şehitler için mevlit de okundu. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL