ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Köy yollarına şehir konforu

         BEYŞEHİR – Köy yollarının taşlarla kaplanması için bu yıl 1 milyon liralık kilitli parke taşının satın alınacağı belirtilirken, çalışmadan 37 köy yolunun istifade edeceği bildirildi.  ..

Köy yollarına şehir konforu

 

       BEYŞEHİR – Köy yollarının taşlarla kaplanması için bu yıl 1 milyon liralık kilitli parke taşının satın alınacağı belirtilirken, çalışmadan 37 köy yolunun istifade edeceği bildirildi.
       Konya İl Genel Meclisi İsmail Gökmen, danışma meclisi toplantısında geldiği kürsüde, Beyşehir’de İl Özel İdaresi tarafından yapılan çalışmalarla, 2013 yılı performans programına dahil edilerek gerçekleştirilecek hizmetler hakkında bilgi verdi.
       Konya İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği vasıtasıyla geçen yıl altyapı, tarımsal destekler, eğitim ve sağlık hizmetleri konusunda bölgenin birçok kazanıma kavuştuğunu anlatan Gökmen, yol konularındaki çalışmalara da değindi.
       2012 yılında bölgede 41 kilometrelik yolun birinci ve ikinci kat asfaltlarının yapıldığını, bozuk yolların tamamında ise yama faaliyeti yürütüldüğünü aktaran Gökmen, “Bir köyümüzün içme suyu deposu yenilendi. 40’ın üzerinde okulumuzun da bakım ve onarımları yapıldı. Köylere Hizmet Götürme Birliği vasıtasıyla birçok köyümüze parke taşı döşendi.”dedi.
        2013 yılında da 37 köyün tamamı için 1 milyon liranın üzerinde kilitli parke taşın satın alınacağını ifade eden Gökmen, şu bilgileri aktardı: “Bunların döşenmesi Köylere Hizmet Götürme Birliği vasıtasıyla yapılacak. Yine Özel İdaresi yol ağında olan 42 kilometrelik yolun stabilizesini yapacak. Bunlardan 31 kilometresinin birinci ve ikinci kat asfaltı bu yıl içerisinde yapılacak. Ayrıca, bölgemizdeki bozulan yollarımızın yama işleri de bir program dahilinde yeniden yapılacaktır.   Bu yıl için 17 kilometrelik yol onarım programındadır, 9 kilometrelik bölümü ise şu ana kadar bitirilmiş durumdadır.”

TARIMSAL DESTEKLER…

      Konuşmasında, çiftçileri yakından ilgilendiren tarımsal desteklerden ve yeni yatırımlardan da söz eden Gökmen, 20 köy ve beldenin damla sulama ve yağmurlama   sulama ile gölet projelerinin hazırlanması çalışmalarının yapıldığını aktardı. Bunlardan bazılarının 2012 yılında hizmete girdiğini vurgulayan Gökmen, bazılarının ihalesinin yapıldığını ve proje uygulamalarının devam ettiğini söyledi. 
       Bu yıl, önceki yıllarda olduğu gibi belde ve köylerden gelen meyve fidanı, çilek ve patates tohumu taleplerinin değerlendirildiğini de anlatan Gökmen, bunlardan yüzde 25’lik payını yatıranların meyve ve asma fidanlarının dağıtıldığını, diğerlerinin ise zamanı geldikçe dağıtılacağını söyledi.
        Akburun Köyü’nün içme suyu inşaatı ile enerji nakil hattı, Eylikler Köyü’nün depo onarımı ile Mesutlar Köyü’nün gömme depo yapımının gerçekleştirilecek yeni yatırımlar arasında olduğunu ifade eden Gökmen, şöyle devam etti: “Üçpınar Köyü’nün sağlık evi bitirilmiş, Beyşehir Endüstri Meslek Lisesi yanına ise semt sahası yapımı bu yıl başlayacaktır. Bu arada, yapmak isteyip de elimizden olmayan nedenlerle yapamadığımız birçok iş vardır. İnşallah onların da takipçisi olacağız, bundan kuşkunuz olmasın.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL