ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kuş varlığı kitap haline getirilecek

Beyşehir – Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, Türkiye’nin en büyük 2’inci milli park sahası olan Beyşehir Gölü Milli Parkı’ndaki kuş türlerinin yürütülen..

Kuş varlığı kitap haline getirilecek

Beyşehir – Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, Türkiye’nin en büyük 2’inci milli park sahası olan Beyşehir Gölü Milli Parkı’ndaki kuş türlerinin yürütülen bir çalışma ile kitap haline getirileceğini bildirdi.
Şener, Türkiye’nin kuş cennetleri arasında yer alan Beyşehir Gölü Milli Parkı’nın birçok türe ev sahipliği yaptığını ve bu sebeple çok sayıda kuş severin ziyaretçi olarak ilgisini çektiğini söyledi. Beyşehir Gölü Milli Parkı’nın Türkiye’deki uluslar arası öneme sahip 135 sulak alandan en önemlisi olduğunu aktaran Şener, söz konusu milli park sahasında her yıl 15 Ocak-15 Şubat tarihleri arasında kış ortası kuş sayımlarının da yapıldığını ifade etti. Doğa Derneği’nin de destek verdiği Selçuk Üniversitesi (SÜ) Kuş Gözlem Topluluğu tarafından gerçekleştirilen sayımlarla Beyşehir Gölü Milli Parkı’ndaki kuş varlığı ve sayısının tespit edildiğini dile getiren Şener, bu çalışmalara kurum olarak da destek verdiklerini kaydetti.
Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda yırtıcı, ötücü ve su kuşu olarak 175’den fazla kuş türünün yer aldığını belirten Şener, bu kuş varlığının kalıcı hale getirilmesi ve tanıtılması amacıyla Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü olarak bir çalışma başlattıklarını belirterek, “Beyşehir Gölü’nün sahip olduğu kuş türlerini bir araya getirerek, bir kitapçık halinde bu yıl Bölge Müdürlüğü olarak bastırmayı planlıyoruz. Bu çalışmalar son aşamaya geldi” diye konuştu. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL