ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Otlaklar Sular altında

        BEYŞEHİR – Göl sularının yükselmesi göl kıyısındaki Soğla bölgesinde geçimini besicilikten sağlayan insanları zor durumda bıraktı. Besici Halil Katmerci yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü’ndeki su seviyesinin yükselmesinin bu yıl bölgede..

Otlaklar Sular altında

 

      BEYŞEHİR – Göl sularının yükselmesi göl kıyısındaki Soğla bölgesinde geçimini besicilikten sağlayan insanları zor durumda bıraktı. Besici Halil Katmerci yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü’ndeki su seviyesinin yükselmesinin bu yıl bölgede hayvancılıkla uğraşanları zor durumda bıraktığını söyledi. Göl kıyısındaki bazı besihanelerin sular altında kaldığını, bu yüzden besicilerin hayvanlarını buralardan çıkardığını ifade eden Katmerci, “Bölgedeki otlak alanlarında da benzer durum yaşanıyor. Beyşehir Gölü sularının bu yıl aşırı yükselmesi nedeniyle hayvancılık şartlarımız zorlaştı. Bahar mevsiminin gelmesi ve havaların ısınması nedeniyle büyükbaş hayvanlarımızı kapalı alanlarından çıkardık. Otlaklarda gezdirerek yem maliyetlerini azaltmak istiyoruz ama yıllardır otlak olarak kullandığımız alanlar sular altında kalınca ne yapacağımızı şaşırdık. Ayrıca çayırlardaki otların da daha istediğimiz olgunluk seviyesine gelmediğini görüyoruz” dedi. 
          Bölgede çobanların da yardımıyla gün boyu at üzerinde sürüyü kontrol altında tutmaya çalıştıklarını anlatan Katmerci, “Büyükbaş hayvanlarımızı bahar döneminde ‘çelki’ adını verdiğimiz ağaç altlarındaki özel açık alanlarında yetiştiriyoruz. Geceyi burada açık havada geçirirken, gündüzleri ise buradaki çayırlık alanda otlatıyoruz. Göl suları daha da yükselecek olursa, hayvanlarımızı buradan başka yaylalara götürmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL