ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Pazar Günü Yapılacak KPSS Sınavının Başlama Saati 10.00

BEYŞEHİR – 20 Kasım pazar günü yapılacak ortaöğretim KPSS’nin saatinde değişiklik yapıldı. ÖSYM Başkanı Ömer Demir KPSS’nin yapılacağı 20 Kasım Pazar günü büyük bir trafik yoğunluğu nedeniyle sınav saatini 9.30’dan..

Pazar Günü Yapılacak KPSS Sınavının Başlama Saati 10.00

BEYŞEHİR – 20 Kasım pazar günü yapılacak ortaöğretim KPSS’nin saatinde değişiklik yapıldı. ÖSYM Başkanı Ömer Demir KPSS’nin yapılacağı 20 Kasım Pazar günü büyük bir trafik yoğunluğu nedeniyle sınav saatini 9.30’dan 10.00’a aldıklarını söyledi. 20 Kasım pazar günü yapılacak KPSS ortaöğretim sınavına 3 milyon 498 bin 335 aday başvurdu.

Beyşehir’de de yapılacak olan KPSS sınavı hazırlıkları sınav koordinasyon kurulu toplantısı sonrası tamamlandı.
        Toplantı sonrasında açıklamada bulunan sınav koordinatörü Prof.Dr. Abdullah Öztürk; sınava girecek adaylara önemli uyarılarda bulundu. Öztürk “Bu sınav ÖSYM tarihinin en büyük sınavı olacak” derken “Trafik yoğunluğunu göz önüne alarak sınavın saatini 09.30’dan 10.00’a alındığı, ama hem görevlilere hem adayların o saatlerde daha önceki olağan trafiği düşünerek yola çıkanlar geç kalabilir, sınava yetişemeyebilir, mağdur olabilir. Dolayısıyla trafik durumunun dikkate alınması gerekir. Bunu özellikle adaylara duyurmak isterim. Sınav için erken saatte sınav yerinde olmalarını tavsiye ediyorum.”
Öztürk ayrıca sınava giren adayların yanlarında bulundurmaması gerekenlerin sınav giriş belgesinde yazılı olduğunu belirterek; sınava girecek adayların yalnızca yanlarına sınav giriş belgesi, TC kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya geçerli pasaport ve şeffaf şişede su bulundurabileceklerini, diğer ihtiyaçları kalem, silgi gibi ÖSYM tarafından sağlandığını söyledi. Öztürk Pazar günü nüfus müdürlüğünün açık olacağını, adaylar kimliklerini kaybetmeleri durumunda iki resimle buradan çıkarabileceklerini söyledi.
Abdullah Öztürk, bu kadar kalabalık bir sınavın ilk defa yapılacak olması açısından önemli olduğunu; Beyşehir’de toplam 17 okulda yapılacak sınava 4.633 öğrencinin katılacağını söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL