ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Pazarcılara hijyen eğitimi

        BEYŞEHİR – Beyşehir Sebzeciler Kültür ve Dayanışma Derneği’ne üye olarak faaliyet gösteren pazarcılara, Halk Eğitim Merkezi tarafından hijyen konusunda eğitim veriliyor.         Beyşehir Sebzeciler..

Pazarcılara hijyen eğitimi

        BEYŞEHİR – Beyşehir Sebzeciler Kültür ve Dayanışma Derneği’ne üye olarak faaliyet gösteren pazarcılara, Halk Eğitim Merkezi tarafından hijyen konusunda eğitim veriliyor.
         Beyşehir Sebzeciler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Sütoğlu, yaptığı açıklamada, gıda sektörü çalışanlarının tabi tutulduğu hijyen eğitimine pazarcı esnafının da dahil olduğunu söyledi.
         Hijyen Eğitimi Yönetmeliği’ne göre, gıda sektöründe faaliyet gösteren işyeri sahipleri ve çalışanlarının 5 Temmuz 2014 tarihine kadar yeni hijyen eğitimi belgelerini almaları gerektiğini belirten Sütoğlu, “Daha önce alınan hijyen eğitimi belgelerinin geçerliliği olmayacak, yönetmelik kapsamındaki işyerleri hijyen eğitimi kurs bitirme belgesi olmayan personel çalıştıramayacak”dedi.
         Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı 8 saat süreli hijyen eğitimi kursunda, pazarcı esnafından oluşan kursiyerlere genel temizlik kuralları ile hastalık yapabilecek her türlü bakteri, virüslerle ilgili bilgiler aktarıldığını belirten Sütoğlu, şunları söyledi: “Dernek olarak 100 üyemiz var. Bu üyelerimiz Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan 50’şer kişi kapasiteli 2 ayrı dershanede eğitimlerini alıyor. Kurs sonunda girecekleri sınavda başarı gösterenlere hijyen belgeleri verilecek. 5 Temmuz’dan itibaren ise denetimler başlayacak. Artık hijyen belgesi olmayan pazarcılık da yapamayacak. Bundan sonra pazarcı esnafımız satışını daha hijyenik koşullar altında yürütecek. Halk Eğitim Merkezimize açtığı bu kurs nedeniyle teşekkür ediyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL