ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Polis vatandaşı bilinçlendiriyor

       BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, kentte dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarının önüne geçmek için vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik çalışma başlattı. Çalışma kapsamında..

Polis vatandaşı bilinçlendiriyor

       BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, kentte dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarının önüne geçmek için vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında toplum destekli polislik büro amirliği ekipleri, aileleri ve vatandaşları apartman girişleri, bina duvarları, esnaflara ait iş yerleri, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerler ile telefon ve elektrik direkleri ile halkın görebileceği muhtelif alanlara uyarıcı etiketler yapıştırıyor. Polis ekipleri, dolandırıcılara karşı vatandaşları uyanık olması yönünde uyarırken, yapıştırılan etiketler üzerinde, “Polis para istemez. Dolandırıcılığa karşı uyanık ol. Kendisini kamu görevlisi (asker, savcı, polis) olarak tanıtan kişilere çeşitli bahanelerle ‘ödül kazandınız’ mesajı göndererek ödülü almak için para isteyenlere ve tanımadığınız kişilere kesinlikle para göndermeyiniz” şeklinde uyarıcı cümleler dikkat çekiyor. Polis, hırsızlık olaylarına karşı apartman sakinlerini de uyarırken, evden ayrılırken kapıların çekilerek kapatılması yerine mutlaka anahtarıyla kilitlenmesinin önemine dikkat çekiyor. Bu konudaki uyarıcı yazılarda ise, “Lütfen apartman giriş kapılarını kapalı tutunuz, evden ayrılırken kapı ve pencerelerinizi kilitleyiniz” ifadeleri yer alıyor. Polis, şüpheli kişiler ve durumlarla karşılaşıldığında ise mutlaka 155 Polis İmdat telefonuna haber verilmesini istiyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL