ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Yeni sezondan umutlular

        BEYŞEHİR – Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erol Erdoğan, 2013-2014 av sezonunu 15 Haziran itibariyle havanın soğuk ve rüzgarlı olmasına rağmen açtıklarını söyledi.      ..

Yeni sezondan umutlular

        BEYŞEHİR – Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erol Erdoğan, 2013-2014 av sezonunu 15 Haziran itibariyle havanın soğuk ve rüzgarlı olmasına rağmen açtıklarını söyledi.
        Göldeki balık stoğunun durumunu ilerleyen günlerde net olarak görebileceklerini ifade eden Erdoğan, Beyşehir Gölü’nde uzmanlar tarafından yapılan araştırmalarda nesli kaybolmaya yüz tutan diğer türlerin de görülmeye başlandığını belirtti. Erdoğan, aldıkları bu sonuçtan büyük mutluluk duyduklarını vurgulayarak, “Sazan ve levrek avı devam edecek. Ciddi şekilde akbalık ve kadifede üreme olduğu tespit edildi. Eski balıklarımızdan sadece göğcede beklenilen seviyelere ulaşılamadığı söyleniyor” dedi.
      “200-250 balıkçının çalışacağını tahmin ediyoruz” Beyşehir Gölü’nde eskiden 500-600 kişinin balıkçılıkla uğraştığını, balık neslinin azalmasıyla geçen yıl bu sayının 100-150’ye düştüğünü anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:
     “Mesleğini bırakanlar, başka il ve ilçelere giderek diğer mesleklere yöneldi. Ekonomik değeri yüksek olan levreğe yönelik koruma tedbirleri, balığın yeniden ağlarda görülmesini sağladı. Bu gelişmeyle, mesleğe dönüş yapacak avcı sayısının artacağı umudundayız. Yeni avlanma sezonunda 200-250 balıkçının çalışacağını tahmin ediyoruz.”
      Sezonun ilk gününde avlanmaya çıkan Beyşehirli balıkçı Ali Tosun da sazanda durumun iyi olduğunu, yeni sezona umutla girdiklerini dile getirdi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL